Devlet Bahçeli Köşk'e aday olmayacak

Devlet Bahçeli Köşk'e aday olmayacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanlığı için kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine, "olmayacağını" söyledi

Cumhurbaşkanlığı için çatı aday arayışlarını sürdüren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı düşüncesine sahip değilim. Bunu daha önce arkadaşlarımla paylaştım. Ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur.'' dedi. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB)'ni ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, şunları söyledi:

MHP süreci büyük ölçüde tamamlamıştır. Görüşmeler sürüyor. Genelde STK’lar ve önde gelen kuruluşlar açısından süreç tamamlanmak üzere. İhtiyaç duyulduğu sürece görüşmeler devam edecektir.

MHP Genel Başkanı olarak Başkanlık Divanı, MYK ve teşkilatlarımızın omurgası olan İl Başkanları Toplantısı’nda genel başkan olarak hiçbir şekilde cumhurbaşkanlığı düşüncesine sahip olmadığımı paylaştım. Ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur.

Bahçeli, TZOB'dan sonra Kamu-Sen'i ziyaret etti. Ziyareti sonrası kısa bir açıklama yapan Bahçeli şöyle konuştu: Eğer sayı Başbakan bu konuda kendi adaylığında kararlı ve AKP yönetimi de bunu destekliyorsa o zaman bunun dışında Türkiye’de cepheleşmeyi sona erdirmek üzere demokrasi anlayışı içerisinden kucaklayıcı bir aday üzerinde anlaşmaya vararak 1'nci turda, en geç 2'nci turda seçilmesini sağlamaktır. Görüşmelerin çerçevesinde ortak bir bakış açısının olduğunu söyleyebilirim. Şimdi ise kim olacak sorusunun çalışmasını yapacağımızı söyleyebilirim.