Devlet Bahçeli: Her türlü desteğe hazırız

Devlet Bahçeli: Her türlü desteğe hazırız

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı açıklamada "Artık Alevi kardeşlerimizin sorunları kökünden bitirilmelidir. Her konuyu istismar eden AK Parti Hükümeti, Alevi kardeşlerimizi yüzüstü bırakmamalı, kavrayıcı çözüm i

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı açıklamada "Artık Alevi kardeşlerimizin sorunları kökünden bitirilmelidir. Her konuyu istismar eden AK Parti Hükümeti, Alevi kardeşlerimizi yüzüstü bırakmamalı, kavrayıcı çözüm için harekete geçmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi, bu konuda yapılacak her girişim ve teklife önyargısız şekilde destek vermeye vardır ve hazırdır." dedi. 
İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: 
- AK Parti Alevi kardeşlerimizi istismar ediyor. Türkiye inanç temelinde ayrışma yaşamamalı.
-Mezhep kanalından yapılan istismar sona ermeli. Kronik problemler demokrasiyle çözülmeli. Alevilerin sıkıntılarını ötelemek doğru değildir. Hiç kimse Alevi kardeşlerimizin vatana bağlılığını tartışmaya açamayacaktır. Alevi kardeşlerimizin istekleri tasnif edilmemeli... Biz onlarla birlikte bir milletiz. -
Hazreti Muhammed de hepimizin peygamberidir, Hazreti Ali de hepimizin iftiharıdır. Kerbela hepimizin müşterek teessürü, Hz. Hüseyin hepimizin kahramanı hepimizin şehididir. Cem de bizimdir, Semah da bizimdir, Cemevi de bizimdir, saz da bizimdir, söz de bizimdir.
-Erenler, 12 imamlar, dedeler de bizim göz nurumuzdur. Hz. Yesevi'nin dergahında diz dize oturan bizim ecdadımızdır. Bütün kutup yıldızlarımız, Anadolu'nun bağrına nakış nakış Türk milletini dokumuştur. 
-Biz aramızda ayrımcılık yoktur. Ayrık otları tutunamaz. Ne Sünni'den geçeriz, ne Alevi'yi iteriz, ne 36'ya kanarız ne milletten vazgeçeriz. Ne Yavuz'u unutur ne de İsmail'e yüz çeviririz. 
-Alevi kardeşlerimizin sorunları kökünden bitirilmelidir. MHP bu konuda yapılacak her türlü teklife destek verecektir. 
'BU EDEPSİZLİĞİN MUTLAKA HESABI SORULMALIDIR'
-Maden çalışanlarının toprak altında yemek yenmesi dayatılması vicdansızlıktır. Bu edepsizliğin mutlaka hesabı sorulmalıdır. Türkiye’de insan canı maalesef çok ucuzdur. Denetimdeki açıklar, menfaatler insan canını riske atmaktadır. Yandaşların korunup kollanması adete felaketlere davetiye çıkarmaktadır. 
BAHÇELİ: DAYI BAŞI DENİLEN ÇİRKEF...
-Güneş yüzü görmeden nasibini arayan vatan evlatlarının perişanlığı hepimizi kaygılandırmaktadır. Taşeronlaşma can yakmaktadır. Dayıbaşı isimli çirkef sisteme mahkum edilen kardeşlerimizin sözcüsü biz olacağız.
-23 kişilik minibüse 46 kişinin binmesine yol açan çarpıklığı biz düzelteceğiz. Çiftçimizi biz teskin edeceğiz, esnaf kim var dediğinde biz varız diyeceğiz. Memur çile ne zaman bitecek diye sorduğunda tereddütsüz biz ileri atılacağız.
"76 MİLYONUN DAVASINI ŞEREF BİLECEĞİZ"
-İşsizin yoksulun yetimlerin muhtaçlarımızın emekli ve yaşlılarımızın hep birlikte 76 milyonun davasını şeref bileceğiz. Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip çıkaracağız. Çünkü biz Türklük aşığı millet sevdalısı huzur ve güvenlik adresi MHP'yiz.