Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Devamı gelecek mi?

Petrol kaçakçılığı Türkiye'nin en büyük belalarından biri. Uyuşturucu kaçakçılığı gibi bir şey.. Petrolde oynanan oyunlar bitmek bilmiyor.. Adam ihaleye giriyor, dünya fiyatlarının altında fiyat veriyor. Çünki kamuya satılan petrol ya eksik veriliyor, ya da hileli.
 


Kimi solvent, kimi tiner katıyor, kimi miadı dolmuş yemeklik likit yağı mazota katıyor, kimi, 10 Numara yağ hikayesi, madeni yağı seyrelterek on numara dolandırıcılık yapıyor.. Soygun dışında, motora da, çevreye de zarar veriyorlar..
 
Son operasyonda yakalanan kaçakçının deposunda 1,5 milyon litre kaçak akaryakıt bulundu.. Kaçak petrolün sahibi 3'ü süper lig 6 takımın sponsoru. Yani tanınmış bir kişi.
 
Oturdukları eve bakın, gazetelerin spor ve magazin sahiplerine, banka hareketlerine bakın bunların kim olduklarını görürsünüz. Bunların Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi ve STK'larda, Odalarda adamları var.. Bunlar bu kadar büyük işi böylesine pervasızca yapıyorsa, devlette mutlaka adamları vardır.. Gümrüklere bakın. Polis ve istihbarata bakın. Jandarmaya bakın. TIR'cıları, kamyoncuları izleyin bunların adresini bulursunuz..
 
Tankerleri izleyin, petrol taşıyan gemileri izleyin. Kamyonların yok sadece gizli petrol bölümleri. Petrol taşıyan gemilerde daha büyük zulalar var.. Evraklar iyi incelense, depolar incelense bu iş anlaşılır. Solvent ithalatına bakın. İthal depoları ile bunların kimlere fatura edildiğine bakın, yine bulursunuz kaçakçıları..
 
Petrol kaçakçılığının sebeblerinin başında yüksek vergiler var.. Onun için de kayıtdışı petrol büyük bir vurguna dönüşüyor.. Kaçak petrolde kâr bu kadar büyük olunca cazibesi birtakım kriminal tiplerin başını döndürüyor.. Meclis araştırdı bu konuyu. Keşke bir de Devlet Denetleme Kurulu devreye girse..
 
Bu işi yapanların önemli bir bölümü Futbol takımları ile ilgili. Baksanıza son operasyonda ele geçirilen kaçak petrolün sahibi 3'ü süper lig, 6 takımın sponsoru imiş. Aslında bu futbol takımlarının da mercek altına alınması lazım.
 
İsteyince neler yapmıyorlar ki! Ben; "Bugün sigara içmeyin parasını bugün Mazlum-Der, İHH'ya verin" dedim, Mazlumder ve İHH'nın hesaplarına el koydular.. Bu paraların geri istenmesi, alınması gerek.. Bu soruşturmanın geçmişe dönük derinleştirilmesi gerek..
 
Soruşturma, 1,5 yıllık takibin ardından 15 Kasım'da başlamış, 11 ilde operasyon düzenlenmiş, 26 kişi tutuklanmış. Bunlar devede kulak. Hatta, bu zavallı adam, birilerine komisyonunu ödemediği için kurban seçilmiş bile olabilir..
 
İnşallah böyle değildir.. Ama birileri bu tür işlerle mücadele edildiğini göstermek için, bazı media tetikçilerinin namus şovu için kurban seçtiklerini media da linç etmesine benzer şekilde de tezgahlanabilir bu tür işler.. Eskiden bu işler böyle yapılıyordu çünki.
 
Bu işin öyle bir iş olup olmadığını anlamak için bu işlerin arkasının gelip gelmediğine bakmak gerek.
 
Zaten her sene yaklaşık 10 milyon litre kaçak petrol yakalanıyor ve bu rakam hiçbir şey değil.. Son operasyonda ele geçen petrol 1,5 milyon litre!
 
Hani bu şekilde ses getiren bir operasyonla, babalar piyasaya girmek isteyen çaylaklara mesaj da vermek isteyebilir.. İnşallah 2013 ile birlikte bu konuda yeni bir başlangıç olur bu konuda da arkası gelir. Çünki bu iş "derin bir mutabakat" ile yürütülmektedir.
 
Bu adamlar icabında cami, yurt filan da yaptırırlar. "Kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler" yani..
 
Bunlar her kesimde varlar. Her siyasi gruba yakındırlar..
 
Paralarını gayrimenkule yatırma eğilimindedirler. Çünki en kolay para aklama o sektörde..
 
Bu kadar açık, bu kadar cür'et ve cesaretle, kendilerinden emin bir şekilde bu işi yapmalarının sebebi arkalarında derin dayıları olduğu için olsa gerek..
 
Bu işin bir ayağı da yurtdışıdır. Dış ülkelerde petrol ihraç edenler ve aracılık edenler ile, bizde bunları ithal edenler, büyük kimya endüstrisi, boya sanayi.. Hepsi işin içinde. Yani bu sektörlerde bu tip adamlar belli bir etki gücüne sahip. Bu durum hem rekabet şartlarını olumsuz etkiliyor, hem de piyasanın ahengini, kalitesini bozuyor. Yani demem o ki, bu iş derin çevrelerde herkesin bildiği bir "sır"dır.. Ve bu yapı çökertilmeden kayıtdışı ekonomi, kayıtdışı siyaset, terör, mafia ve darbecilerle başedilemez.. Bu işi yapanlar, bir şekilde, aynı zamanda sektörün içindeki kişiler..
 
Bakalım bu operasyonların arkası gelecek mi?
 
Eminim bu işin üzerine gidilse, Ergenekon gibi, Balyoz gibi bir dava çıkar. Mafia da çıkar işin içinde, asker de, gazeteci de, politikacı da, bürokrat da. Faili meçhul de çıkar işin içinden, bankacı da.
 
Haberi okudunuz mu bilmiyorum. Haberde, "İzmir Emniyeti, 15 Kasım'da düzenlediği akaryakıt operasyonunun devamı olarak dün Alsancak Limanı ve gümrük antrepolarına yaptığı baskında 1,5 milyon litre kaçak akaryakıta el koydu" deniyor. Adamlar malları koruyacak güvenli bir liman bulmuşlar.. Jet yakıtı da çıktı depolarında. Demek işin başka boyutları da var!
 
Maya takvimine göre kıyamet ne zaman kopar bilmem ama, böyle bir operasyon bu memlekette kıyametin kopmasına sebeb olabilir. İktidarı bu kıyamete zorlamak lazım!

Selâm ve dua ile..
 
yeniakit

Bu yazı toplam 1373 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar