Destici, Helikopteri Kimin Düşürdüğünü Açıkladı

Destici, Helikopteri Kimin Düşürdüğünü Açıkladı

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili olarak Genelkurmay tarafından yapılan açıklamayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bayburt mitingi öncesi Erzurum'da partililerle bir araya geldi. Erzurum Havalimanında partililerle görüşerek bir basın açıklaması yapan Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Genelkurmay tarafından yapılan açıklamayı doğru bulmadığını ifade etti
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "5 yılda 4 dakikalık radar kayıtlarının akıbeti neden öğrenilemiyor hala muallakta ve tatmin edici cevaplar verilemiyor?" dedi.
Genel Başkan Destici, "Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte dosya yerel mahkemeye Maraş'a gitti. Son süreçte özellikle Muhsin Yazıcıoğlu rahmetli genel başkanımız öldürüldü diye toplumda oluşan bu algının ana sebeplerinden bir tanesi de 4 dakikalık radar kayıtlarının ulaşılamamış olması ya da tatmin edici cevaplar kamuoyuna bize ve savcılığa gönderilmemiş olması ya da Meclis Araştırma Komisyonuna, Devlet Denetleme Kurulu'na cevap verilmesi, daha sonra Devlet Denetleme Kurulu raporunu yazdıktan sonra bu konuda cevap verilmesi, Genelkurmay'daki kadro değişikliğinden sonra cevap verilmesi ve o cevapların da tatmin edici olmaması üzerine savcılığın, bizlerin, avukatlarımızın talebiyle savcılığın yazısıyla Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı kısımlarına, basına yansıdığı için söylüyorum. Çünkü biz bunları basına yansıtmadık veya bilirkişiler raporlarını bitirmeden basına yansımasını istemiyorduk ama başka kaynaklardan ve en son Genelkurmay'ın kendisi bunu açıklamış oldu tabi avukatlarımız bu konuya hassasiyet ve titizlikle bir cevap verdiler. Biz şuanda bilirkişi tarafından hazırlanacak raporu bekliyoruz. Yani BBP olarak elbetteki oralara gidildi oralarda incelemeler yapıldı ama bilirkişiler raporunu açıklamadan Genelkurmay tarafından böyle bir açıklama yapılmasını şahsen doğru bulmadık ve bunu yadırgadık çünkü bu bilirkişileri etkileyen ve kamuoyunu da yanıltmaya yönelik bir açıklama olarak görüyoruz. Keşke Genelkurmay böyle bir açıklama yapmasaydı bilirkişiler raporlarını açıkladıktan sonra hem bilirkişilerin bu raporlarına göre savcılık yan hukuk biz hep hukuk içerisinde kaldık. Keşke savcıların hükmünü bu iş bırakılsa bizim beklentimiz buydu ama bizim avukatlarımız zaten hem ailenin hem de partinin avukatları bu konuda birlikte gerekli cevabı verdiler ve neticede bu çalışmalar devam ediyor. Bilirkişiler raporlarını açıkladığında kamuoyu daha detaylı bilgiye sahip olacaktır ama benim buradan sormak istediğim bir şey var neden 5 yıl ? 5 yılda 4 dakikalık radarların akıbeti neden öğrenilemiyor hala muallakta ve tatmin edici cevaplar verilemiyor? Ya da oradaki hava hareketliliği 5 yıl boyunca çok mu zordu yani olaydan kısa bir süre sonra orada gerçekten bir hava hareketliliği olmuşsa orada uçan uçaklar kim ne kadar yakın mesafeden geçmiş gerçekten helikopteri düşürebilir mi düşüremez mi çok rahat bir şekilde bunları uzmanlar ortaya koyarlar. Hala bugün bizim geldiğimiz noktada en büyük şüphelerimizden bir tanesi bu radar kayıtlarının verilmemesinden dolayı bu helikopteri uçaklar düşürdü ama yanlışlıkla mı bilerek mi devletin en tepelerinde bile bu kuvvetli şüphe olarak devam ediyorsa biz bu işin peşin bırakmayacağız" şeklinde konuştu.