Destek Veren Hedef Olur

Destek Veren Hedef Olur

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afrin’e yönelik harektta PYD ile birlikte hareket eden ve harekata sırasında terör örgütüne lojistik destek veren herkesin, ayrımsız hedef olacağını söyledi

aşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Türkiye teröristleri ve terör hedeflerini vurmaya devam edecektir. PYD/YPG terör örgütleriyle birlikte Türkiye’ye karşı mücadele eden ve bu örgütlere lojistik destek veren herkes, Türkiye için ayrımsız hedeftir” dedi. Bozdağ, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı konusunda Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu.

KİMSE SÜRE TAYİN EDEMEZ

Harekâtın Afrin terörden temizleninceye kadar süreceğini belirterek, batıdan kısa süre içinde bitirilmesi yönünde gelen açıklamalara tepki gösteren Bozdağ, “Elbette hava ve arazi ile diğer şartlar harekâtın süresini etkileyecektir. Hiçbir ülke, Türkiye’nin başlattığı harekâta süre ve sınır tayin edemez. Süresini de sınırını da Türkiye belirler” dedi.

ABD BİTSİN İSTİYORSA…

Bozdağ, isim vererek ABD’ye de şu mesajı gönderdi: “Eğer ABD, harekâtın kısa sürede tamamlanmasını istiyorsa, bu terör örgütlerine karşı Türkiye’ye yardım etmelidir. ABD, PYD/YPG’ye silah vermeyi keserse, verdiği silahları toplarsa ve bu terör örgütlerine Türkiye’ye karşı mücadeleyi bırakın, Afrin’i derhal terk edin derse, NATO sınırlarını teröre karşı koruyan Türkiye’ye Rusya gibi yardım ederse harekât daha kısa sürede bitebilir. Terör örgütüne telkinde bulunmayıp, Türkiye’ye harekâtı kısa sürede bitir, demek dostluğa da müttefikliğe de sığmaz. ABD dahil kimse Türkiye’ye ‘teröristleri görmezden gel’ diyemez” dedi.

GÜVENLİ BÖLGE PYD’YE Mİ?

ABD’nin “30 kilometrelik güvenli bölge” önerisini de değerlendiren Bozdağ, “Sebep gerçekten Türkiye’nin terör saldırılarına karşı sınır güvenliğini korumak mı yoksa silah verdiği, eğittiği, donattığı ve işbirliği yaptığı PYD/YPG için güvenli alan oluşturmak mı? Eğer güvenli bölge fikri, harekâtın durdurulmasını, Afrin’de terör örgütlerini korumak ve onların güven içinde yaşamasını sağlamayı amaçlıyorsa bu kötü ve başarısız olmaya mahkum bir plandır. Artık, ok yaydan çıkmıştır. Güvenli bölge fikri, harekâtı durduramaz” diye konuştu.

GÜVEN SORUNU OLDUĞU AÇIK

FETÖ’nün iade edilmemesi, Zarrab davası, Kudüs kararı ve PYD/YPG’ye silah desteğinin aleni görüş farklılıklarına neden olduğunu hatırlatan Bozdağ, “ABD ile Türkiye arasında bugün bir güven sorunu olduğu gerçektir. Verdiği sözleri tutmayan ve bazen de tersini yapan ABD’nin sözlerine ne kadar güvenebiliriz. ABD’nin söylediği başka, Suriye’de yaptığı başka. Elbette, Türkiye bu durumda söze değil arazideki icraata bakacaktır. Artık, sözün bittiği yerdeyiz. Sözden ziyade icraat bizim için ölçüdür” dedi.

Terör örgütlerine destek veren herkes hedefimiz
Eğer PYD/YPG terör örgütlerine lojistik destek devam eder, terörist kıyafetleri giyerek teröristlerle birlikte Türkiye’ye karşı mücadele ederlerse, Türkiye teröristleri ve terör hedeflerini vurmaya devam edecektir. Biz diyoruz ki, PYD/YPG terör örgütleriyle birlikte Türkiye’ye karşı mücadele eden ve mücadele sırasında bu örgütlere lojistik destek veren herkes, Türkiye için ayrımsız hedeftir. ABD ile Türkiye’nin karşı karşıya gelmemesi için sadece Türkiye’nin özen göstermesi yetmez, aynı şekilde ABD’nin de özen göstermesi elzemdir. Türkiye’ye ‘Amerika ile karşı karşıya gelmeyin’ diye beyanda bulunan Sayın Tillerson, ABD’lilere de arazide bizi Türkiye ile karşı karşıya getirecek eylemlerden kaçının, demesi, arazideki uygulamalarını, askerlerini ve teröristlere destek konularını yeniden gözden geçirmesi lazım.
DEAŞ’lılar YPG/PYD saflarında

Rakka’dan tahliye edilen DEAŞ’lıları hatırlatan Bozdağ, “DEAŞ’lı teröristlerden bazılarının Afrin bölgesine geçtiği, saç sakal traşı olarak PYD-YPG saflarına katıldığı bilinmektedir” dedi. Bozdağ, YPG’nin ellerinde bulundurdukları bazı DEAŞ’lı teröristleri Türkiye’ye karşı bu mücadelede yanlarında olmaları şartıyla serbest bıraktıklarına dair tespitler bulunduğunu söyledi. Bozdağ, DEAŞ’ın hem Türkiye’ye sızıp Türkiye’de eylem yapmak hem de Akdeniz veya Türkiye üzerinden imkan ve fırsat olursa Avrupa’ya ve başka ülkelere geçmek için bu bölgeye geldiğini ilişkin ciddi bilgiler bulunduğunu söyledi.

TSK’nın elinde sivil kanı yok

Zeytindalı'nın Kürtlere yönelik bir harekat olmadığını yineleyen Bozdağ, “Bölgede yaşayan Kürtler, diğer unsurlar kadar bu terör örgütlerinden rahatsızdır” dedi. Sivil hassasiyetinin altını çizen Bozdağ, “Türk ordusunun elinde çocuk, kadın, yaşlısı dahil hiçbir sivilin kanı bugüne kadar olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Suriye’de yüzbinlerce sivil katledilirken susanlar şimdi sivil hassasiyetinden bahsediyorlar. Herkes kendi siciline baksın” dedi.


Bozdağ, Gazetemizin Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu, TV Net Haber Müdürü Ahmet Rıfat Albuz ve muhabirimiz Yasemin Asan’ı makamında ağırladı.
Arzu etmediğimiz şeyler yaşanabilir

Bozdağ, “Bazı yorumlarda Türkiye ile ABD’nin bölgede karşı karşıya gelebileceğine ilişkin yorumlar yapılıyor. Böyle bir ihtimal görüyor musunuz” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Eğer ABD yönetimi Türkiye ile karşı karşıya gelmeyi istemiyorsa ki, beyanlara göre istemiyor, biz de istemiyoruz, bunun yolu belli. ABD tarafından teröristlere verilen desteklerin kesilmesi, verilmiş silahların toplanması, PYD/YPG’li teröristleri eğiten, donatan ve organize eden askerlerini bölgeden çekmesi lazımdır. Aksi takdirde Zeytin Dalı Harekatı da uzayacak, ABD’nin de Türkiye’nin de arzu etmediği gelişmelere kapı aralama ihtimali vardır."

GÜVEN SORUNUNU AŞMAK İÇİN ADIM ATILABİLİR

“Güven bunalımının aşılması için hangi adımlar atılmalıdır?” sorusuna Bozdağ, “ABD, PYD/YPG’ye silah vermeyi keserek, verdiği silahları toplayarak ve Türkiye’ye karşı terör eylemi yapmayın, Afrin’den çekilin, diyerek güven sorunlarını aşmak için bir adım atabilir” cevabını verdi.

CHP’Lİ ÖZTÜRK'E ÖSO CEVABI

Bozdağ, CHP’li Öztürk Yılmaz’ın ÖSO’nun DEAŞ ve El-Kaidenin uzantısı olduğu iddiasına da “ÖSO uluslararası toplumun meşru kabul ve yardım ettiği muhalefettir. Maalesef ana muhalefet partisinin bazı yetkilileri bilerek veya bilmeyerek PKK-YPG-PYD terör örgütleri ağzıyla bu propagandayı yapmaktadırlar” dedi.