Dersim dedik, Tunceli çıktı


Kürt'ün Kürt olarak varlığına tahammül edemeyen, Dersim'in canına okuyan, üstelik Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kurarken 'Burada Alevilerin esamesi bile okunamaz' diyen tek parti diktatörlüğünün kalıntılarını yahut izdüşümlerini ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz ve Seyit Rıza'nın torunları buna yüzde 80'lik ezici bir çoğunlukla HAYIR diyor.

Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir Kürt açılımı yaparak ve Alevilerin önüne sınırsız bir hak-hukuk perspektifi koyarak mevcut sistemi sarsıyorsunuz, ama Seyit Rıza'nın torunları sizi değil mevcut sistemi tercih ediyor.

Oligarşik düzenin yüksek koltuklarında artık "dede"ler de oturabildiği için midir nedir, Kürtlerin ve Alevilerin bu düzenden kaynaklanan yaralarını sarabilecek olan sivil demokratik anayasa sürecine muhalefet ediyor Seyit Rıza'nın torunları.

Kürt düşmanlığının kitabını (şu meşhur "Kürt Raporu"nu) yazan İsmet İnönü'nün, Kürt'e Kürt diyenin yüzüne tükürülmesini isteyen 27 Mayıs cuntasının, Kürtçe'yi sokakta bile yasaklayan 12 Eylül darbecilerinin siyasi mirasına herkesten çok onların sahip çıkması ne acayip şey.

Hey gidinin Dersim'i... Sen hakikaten Tunceli olmuşsun.

Demek ki yarın "Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adı değiştirilsin mi?" diye referandum yapılsa ona da hayır diyeceksin, Dersim katliamına hava bombardımanıyla katıldığı için sistem tarafından yüceltilen Sabiha Gökçen'e de sahip çıkacaksın.

Yine de canın sağ olsun.

Dünya dönüyor; gün gelir canlar bir olur.

Hak ve adalet yolunda birleşmek ümidiyle, selamlıyorum seni.

yenişafak

Bu yazı toplam 1959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar