Dersanelere tavır koyun

Dersanelere tavır koyun

Hükümeti hedef alan operasyonun dersane sürecinin devamı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan bir de çağrı yaptı: Siz gelin devletin okulları bize yeter, biz başka bir şey istemiyoruz deyin...

Başbakan Erdoğan, Sakarya'daki programının ardından geldiği İstanbul'da onbinler tarafından karşılandı. Atatürk Havalimanı'nda Üsküdar'da evinin önünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Başbakan'ın gündeminde hükümete hedef alan operasyon vardı.

SEN KASETLE GELDİN

Operasyona destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: 'Şu anda ana muhalefetin başındaki genel müdür, yolsuzluktan bahsediyor, yolsuzluk arıyorsan o sende. SGK Genel Müdürü'yken Rahşan affıyla yırttın. Sayın Baykal'ı da kasetle götürdün, kaset olmasaydı, sen olmayacaktın.' Gezi olaylarıyla Türkiye'ye çok şey kaybettirildiğini vurgulayan Erdoğan, şimdi de rüşvet ve yolsuzluk tezgahıyla kaybettirmeye çalışıldığını, son 10 günde faizin borsanın ortada olduğunu söyledi. Erdoğan, 'Bu tezgahı kuranlar bunun hesabını nasıl verecekler. Dershaneyle başladılar, işi buraya getirdiler. Şu olaylar dershane sürecinin bir devamıdır. Bunu bilesiniz. Siz de gelin 'Devletin okulları bize yeter, biz başka bir şey istemiyoruz' deyin. Tavrınızı koyun. Çünkü biz bu yola çok başka türlü düşüncelerle çıktık. Niyetimiz halis' diye konuştu.

GÜNAY'A ELEŞTİRİ

Erdoğan, isim vermeden disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından istifa eden 3 milletvekilinden biri olan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı da eleştirdi. Erdoğan, 'Bakanlıktan ayrılana kadar her şey cici, güzel; bakanlıktan alındıktan sonra bakıyorsun kalkıyor 'ben filanca bakanı beğenmedim' senin böyle bir yetkin mi var? Önce haddini bil' diye konuştu.

PARALEL DEVLETE HAYIR

NOTLAR

Karşılamaya gelenler 'Mücahit Erdoğan', 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları attı.

Bazı vatandaşların da üzerinde Erdoğan'ın fotoğrafı ile 'Adam izindeyiz' yazısının bulunduğu tişörtler giydiği görüldü. ? Katılımcıların ellerinde taşıdığı 'İstiklal milletindir, gazetelerin değil', 'Paralel devlete hayır', 'One minute Fethullah Hoca' şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

Erdoğan'ın vatandaşları selamladığı sırada eşi Emine Erdoğan'ın gösterilen yoğun ilgi üzerine gözlerinin dolduğu görüldü.

Otobüsten vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan'ın konuşması, yaklaşık yarım saat sürdü.

Erdoğan'ın geçişi sırasında bir taksi durağından 'Sayın Başbakan, hoş geldiniz' anonsu yapıldı.