Deprem'de Son Bilanço: 1 Ölü, 266 Yaralı

Deprem'de Son Bilanço: 1 Ölü, 266 Yaralı

AFAD, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle 1'i ağır, 266 yaralı olduğunu bildirdi. Deprem toplam 40 saniye sürdü.

Depremi hissedenler sokaklara dökülürken, 5 kişinin kendini camdan attığı öğrenildi.

1 KİŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tekirdağ'da kalp krizi geçiren bir vatandaş hayatını kaybetti. Deprem sırasında 20 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Yine Tekirdağ'da bir minare yıkıldı. Şarköy'de 5 yaralı olduğu açıklandı.

PENCERE VE BALKONDAN ATLADILAR

Ege Denizi'nde, Gökçeada yakınlarında meydana gelen depremin ardından kendini pencerelerden dışarı atan vatandaşlar yaralandı.

ÇANAKKALE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Çanakkale'de pencere ve balkonlardan atlayan 30 kişi, Edirne'nin Keşan ilçesinde ise 9 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Gökçeada'da 22 saniye süren bir deprem meydana geldi. Depremin, öğle saatlerinde, olması ve havanında güzel olması nedeniyle insanların dışarıda olduğu bir zaman dilimine rastlaması bir şanstı. Panik kaynaklı cana yönelik yaralanmalar bu nedenle daha az oldu. Tek tesellimiz bu. İlçelerden bilgi alıyoruz. Tüm bölgelerdeki çalışmalarımız sürüyor.

İki helikopterde havadan il genelinde uçuş yaparak binalarda bir yıkım olup, olmadığı konusunda tespit yapıyor. Can kaybı şu ana kadar yok. 6.5 şiddetinde deprem eski ve dayanıksız binalarda hasar meydana getirdi. Şu ana kadar ilçelerde 55, il merkezinde 50 olmak üzere 105 yaralı var. Bunlar panik nedeniyle meydana gelen yaralanmalar.

Depremin merkezi olan Gökçeada'da da eski binalarda kısmen yıkılmalar var. Yenice'de devlet hastanesinde çatlaklar var. Bu gece evlerine girmek istemeyenler olacak. Binalarında hasar olanlar evlerine girmesin. Çadır ihtiyacı olanların bu taleplerin karşılamaya hazırız" dedi.

AFAD'TAN AÇIKLAMA

AFAD, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle 1'i ağır, 266 yaralı olduğunu bildirdi.