Demirtaş'tan Komik Açıklama

Demirtaş'tan Komik Açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bizim emrimizde, bizim yönetimimizde, bizim kudretimizde hiçbir silahlı örgüt yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi tarafından Kışla Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Tuncelilere seslenerek, "Sizlerle her buluşmamız bizler için de büyük bir onur, büyük bir şeref. Bizler Dersim'in bu onurlu, haysiyetli duruşuyla, yediden yetmişiyle, her Dersimliyle gurur duyuyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. hepinizin Nevruz'unu kutluyorum." diye konuştu.

Seçilmişlere yönelik saldırıların arttığını ifade eden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bize özellikle seçilmişlere, yani sizin oy vererek, destek vererek irade olarak seçtiklerinize yönelik saldırı hiçbir dönemde bu kadar yoktu. Bizim emrimizde, bizim yönetimimizde, bizim kudretimizde hiçbir silahlı örgüt yok. Biz hiçbir silahlı örgüte, şahsiyete veya kişiye asla bu güne kadar ne talimat verme, ne yönetme, ne de irade konumunda olmadık. Bizim demokratik bir kuruluş yapımız var bunu herkes bilir. İl, ilçe teşkilatlarımız var, yönetimlerimiz var. Bizden talimat alan, emir alan başka yapılar yok. Hiçbir silahlı örgüt ya da yapı ne bizi dinler, ne bize bağlıdır, ne de bizden emir alır."

AA