Demirtaş'tan çok Tehlikeli çağrı

Demirtaş'tan çok Tehlikeli çağrı

HDP'den Suruç'ta 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. HDP'nin açıklamasında "Türkiye'de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD'e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda b

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'e yakın yaralı olduğu bildirildi. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. Suruç'taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta, kriz masası oluşturuldu.

HDP'den Suruç'ta 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "IŞİD'e karşı barış bloğunda bir araya gelmeye çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı. Olayla ilgili HDP'den yapılan açıklamada, saldırının faili olarak IŞİD işaret edildi.

Dolaylı olarak hükümetin suçlandığı açıklamada "HDP'ye bile her gün tehdit savurup IŞİD'in başını okşayan Ankara'daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar" denildi. Toplumsal gereginliği artıran açıklamada "Türkiye'de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD'e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelmeye çağırıyoruz" ifadeleri tepki çekti.

HDP tarafından yapılan açıklamda yine hükümetin sorumlu olduğu iddia edildi.