Demirtaş'ın Kandil'deki Ağabeyi CHP'den Yardım İstedi

Demirtaş'ın Kandil'deki Ağabeyi CHP'den Yardım İstedi

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş, CHP'nin de Atatürk'ün Kurtuluş savaşında Kürtlerle ittifak kurduğu gibi Kürtlerin yanında yer alması gerektiğini söyledi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ağabeyi Nurettin Demirtaş, CHP’ye çağrıda bulunarak “Eğer Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan ders alınacaksa, ilk hamlesinin Kürtlerle ittifak kurmak olduğu hatırlanmalıdır. CHP cumhuriyetin bu kritik sürecinde Kürtlerin yanında yer almalıdır" dedi.
PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan Nurettin Demirtaş’ın bu konuya ilişkin kullandığı ifadeler şöyle:
“AKP-DAİŞ gücünü ayakta tutan işbirlikçi Kürtler ile CHP’nin ve özellikle de onun çevresindeki Alevilerin oynadığı rol kesinlikle aynı olamaz, olmamalıdır; CHP cumhuriyetin bu kritik sürecinde Kürtlerin yanında yer almalıdır. Eğer M. Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan ders alınacaksa, ilk hamlesinin Kürtlerle ittifak kurmak olduğu hatırlanmalıdır. Bunun için CHP’ye yapılan çağrılar anlamlıdır fakat her şeye rağmen buna yanaşmayan bir CHP’de, kendisini gerçekten ilerici ve demokrat olarak görenlerin artık bir saniye bile kalmaması gerekir.”
KCK yöneticilerinden Mustafa Karasu da Özgür Gündem'de Şubat ayında çıkan bir yazısında, "CHP'yi kurtaracak, savaş politikalarına karşı demokratikleşme ve barış politikasıdır" ifadelerini kullanırken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bêsê Hozat, “CHP’nin de doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP’nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir” demişti.