Demirtaş'aOy Veren CHP'li Özçelik: İyi Saz Çalıyor

Demirtaş'aOy Veren CHP'li Özçelik: İyi Saz Çalıyor

HDP'ye oy veren CHP Genel Başkan Yardımcısı,aylar önce Zaman'a verdiği röportajda Demirtaş'ı överek oy vereceği partinin sinyallerini vermiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski bir büyükelçi olan Murat Özçelik, genel seçimlerde ailece HDP'ye oy verdiklerini açıklamıştı. Özçelik'in, bunun sinyalini aylar önce verdiği ortaya çıktı.

Nisan ayında Zaman gazetesine röportaj veren Özçelik, Demirtaş'ın iyi saz çaldığını ifade ederek parlamentoda olması gerektiğini söylüyor.

İşte röportajdaki ilgili kısım:

CHP’den HDP’ye oy kayma ihtimali var mı?

"Açık söyleyeyim, yaptığımız çalışmalarda CHP seçmeninin en fazla yüzde 1’inin kayma ihtimali görünüyor. Bu nedenle başlarda HDP’ye hafif bir giydirdik. Kemal Bey de eleştirdi. Sonra HDP karşıtı dilden vazgeçtik. Niye biliyor musunuz, çünkü Kürt meselesini de biz çözeceğiz. Bunun için de HDP’nin çıkmasında fayda var. Çünkü o takdirde Türkiye, Kürt meselesinin meşru zeminde çözümüne daha ağırlık verebilir. Demirtaş farklı karakter... Bakın bağlamayı almış, türkü söylüyor. İyi bir siyasetçi. Allah’tan da öyle. Kürt meselesinin Parlamento içinde çözümü için Demirtaş gibi bir siyasetçiye ihtiyaç var."