Demirtaş: PKK İlkbaharda Silah Bırakabilir

Demirtaş: PKK İlkbaharda Silah Bırakabilir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Müzakereler sorunsuz ilerlerse PKK ilkbaharda silah bırakabilir' dedi.

kümetle yapılan görüşmelerde en önemli başlıklar arasında kesin eylemsizlik ve silah bırakmanın yer aldığını vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Müzakereler sorunsuz ilerlerse PKK ilkbaharda silah bırakabilir' dedi.

Hükümet’le yaptığımız görüşmelerde en önemli başlıklar arasında ‘kesin eylemsizlik’ ve ‘silah bırakma’ yer alıyor. Müzakerelerde ilerleme sağlanırsa sıra silah bırakmaya da gelir. Bu konuda son sözü söyleyecek kişi Öcalan'dır. Süreç sorunsuz ilerlerse bu çağrı ilkbaharda gelebilir. 

İMRALI İÇİN YANIT BEKLİYORUZ 

Yeni İmralı ziyareti için gerekli başvurularımızı yaptık. Gidiş tarihi konusunda henüz bize iletilen bir bilgi yok. Adalet Bakanlığı'ndan yanıt gelir gelmez adaya gideceğiz. Gecikmenin, HDP ile Hükümet arasındaki müzakerelerden kaynaklandığını sanmıyorum. Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmeler sürüyor olabilir. İmralı'ya gidişimizin bu sebeple geciktiği kanaatindeyim. 

ÖNERDİĞİMİZ İSİMLERDE SIKINTI YOK 

İzleme Kurulu için önerdiğimiz isimler konusunda bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda Hükümet'ten herhangi bir geri dönüş olmadı. Önerdiğimiz isimlerin Hükümet tarafından reddedildiği iddiaları, spekülasyondan ibaret ve gerçeği yansıtmıyor. 

AKŞAM