Demirtaş: Kardeşliğin ve halkların eşitliğinin yanında olacağız

Demirtaş: Kardeşliğin ve halkların eşitliğinin yanında olacağız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bütün toplum olarak bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat, faşizme inat biz kardeşliğin ve halkların eşitliğinin yanında olacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzincan'da partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 7 Haziran seçimlerinin sadece partiler arası bir yarış olmadığını söyledi. 
 Büyük insanlık şiarıyla yola çıktıklarını ve üzerinde yaşadıkları topraklarda çok fazla kan aktığını belirten Demirtaş, Türkiye'nin bunu hak etmediğini, bunlardan çıkışın bir yolunun bulunması gerektiğini ifade etti.
 Demirtaş, barış ve kardeşliğin bin seçimden daha değerli olduğuna işaret ederek, "Bütün toplum olarak bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat, mezheplerimizi, kimliklerimizi meydanlarda yuhalatanlara inat, paramızı pulumuzu çalıp meydanları kendine demokrasi alanı ilan edip bizlere daraltmaya çalışanlara inat, inancımızı sömürüp din tüccarlığıyla oy toplamaya çalışanlara, faşizme inat biz kardeşliğin ve halkların eşitliğinin yanında olacağız. Biz bu ülkede barışı sağlamanın teminatıyız' deyin" diye seslendi.
 Partilerinin seçim vaatlerini de anlatan Demirtaş, asgari ücreti bin 800 lira yapacaklarını belirterek, "Ülkede alın teriyle çalışanlara para dağıtmayacağız da parayı saraylarda mı harcayacağız. Bunlar ülkenin bütün kaynakları kendilerine hak görüyorlar. Çiftçi, esnaf umurlarında değil. 'Kaynak yok' diyorlar ya, o da külliyen yalan. Dünya'nın en zengin ülkelerinden birinde yaşıyoruz" ifadesini kullandı.
 Bölgesel barışın önemli olduğuna dikkati çeken Demirtaş, "Eğer bugün Türkiye, Suriye gibi büyük bir felaketle karşı karşıya değilse bu HDP ve HDP'nin olgun siyaseti sayesindedir" şeklinde konuştu.
 Miting sonrası arbede
 Mitingin ardından alandan ayrılanlar ile Ordu Caddesi'nde toplanan bazı vatandaşlar arasında başlayan sözlü tartışma, kısa süreli arbedeye dönüştü. Gerginliğin büyümesi üzerine polis, iki gruba da biber gazıyla müdahale etti.
 Bu sırada, Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, megafonla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Gruptakiler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.
 Kaynak : AA