Demirtaş istifa Şartını Açıkladı

Demirtaş istifa Şartını Açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran akşam kendi hatalarından dolayı barajı aşamamaları halinde istifa edeceğini söyledi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde partisinin, kendi şahsı nedeniyle barajı aşamaması halinde istifa edeceğini söyledi.

NTV'de konuşan Selahattin Demirtaş, "Bizim yaptığımız araştırmalarda yüzde 10'un biraz üzerinde görülüyoruz. Barajın üzerinde, sınırda duruyor. Seçim beyannamemizin açıklanmasından sonra yüzde 1 kadar seçmen kitlesinin partiye yöneldiğini görüyoruz. HDP'ye emanet olarak oy vermek isteyen bir kitle var. Bir gerekçeyle oy verenlerin de on gerekçeyle oy verenlerin beklentilerini de karşılamız gerekiyor.

Program yeterli desteği alamıyorsa bu bizim eksiğimizdir.  Benim hatam nedeniyle barajı aşamazsa 7 Haziran gecesi görevi bırakırım. Israr etmenin anlamı yok. " dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Selahattin Demirtaş, Çözüm Süreci'yle ilgili olarak ise şunları söyledi: Silahsız, demokratik yöntemlerle sorunları çözeceğiz. Biz şiddetsiz, silahsız bir ortam sağlayacağız. HDP başarılı olursa çözüm daha kolay olur. Barajı aşamazsak da belki zorlanırız ama yine de başarırız. Biz masada kalkmak istemeyiz, bu bizim sorumluluğumuz. Sayın Cumhurbaşkanı taraf da yoktur diyor, ne tarafı. Bu böyle olmaz. Donmuş durumda, İmralı'ya ziyaret yapılamıyor, izin verilmiyor. Devlet cephesinden de gidiş yok, duymadık. Bizim kararlı olmamız lazım. Siyasetçilerin durumu ısrarla barış pozisyonunu savunmaktır. HDP'nin poziyonu budur. Silahlar konuşmamalı, ateşkes bozulmamalıdır.