Demirtaş: DHKP-C'li Dedikleri Şahsın IŞİD ile Bağlantısı Var

Demirtaş: DHKP-C'li Dedikleri Şahsın IŞİD ile Bağlantısı Var

HDP'li Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "Binalara saldıran şahıs DHKP-C'li" açıklamasından sonra, "O kişinin IŞİD ile bağlantısı var bizde bilgiler mevcut." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Esenyurt'a bağlı Esenkent Mahallesi'nde bir taksi durağını ziyaret etti. Demirtaş'a taksicilerle birlikte çay içerek sorunlarını dinledi.

Burada açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlığı binalarına yönelik saldırıların çok vahim olaylar olduğunu söyleyip "Biz sağduyumuzu koruduk. Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse niye dosyayı gizliyorsun? Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bu kişinin bir yakını IŞİD'te şu anda militandır. Bu kişi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten herşey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor." ifadelerini kullandı.