Demirtaş: Bu ülke DemokrasiyleYönetilecek

Demirtaş: Bu ülke DemokrasiyleYönetilecek

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bu ülke demokrasiyle yönetilecek, bundan asla kuşkunuz olmasın" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülke demokrasiyle yönetilecek, bundan asla kuşkunuz olmasın" dedi.
 Demirtaş, partisinin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Cengiz Topel Mahallesi'nde düzenlediği mitingde, 7 Haziran seçimlerine odaklandıklarını söyledi.
 HDP'yi engellemek için üzerilerine birtakım baskılar kurulmaya çalışıldığını savunan Demirtaş,  haksız rekabete rağmen seçim barajını aşacaklarını savundu.
 Türkiye'nin zenginlikler ülkesi olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bu ülke demokrasiyle yönetilecek, bundan asla kuşkunuz olmasın. Dolayısıyla dünyanın en güzel coğrafyasında yaşayan halklar olarak açlığa, yoksulluğa, işsizliğe mecbur olmadığımızı göstermek zorundayız" diye konuştu. 
 Yoksulluk, işsizlik, açlık ve perişanlığın çaresinin hep birlikte üretmekten geçtiğini dile getiren Demirtaş, yukarıdan politikalarla sorunların çözülemeyeceğini anlattı. Demirtaş, şöyle konuştu:
  "Ben size para dağıtacağım, sizin cebinize para koyacağım demekle de olmaz. Çünkü paranın ve alın teri milletindir ve bu hakkı vatandaşa teslim edeceğiz. Böyle bize harçlık ve sadaka verir gibi yukarından minnetle para dağıtamazlar, para halkın parasıdır. Hazine ve bütçe sizindir. HDP'nin bu ülkede iktidar şansı olursa ülkenin nasıl demokrasi ve yeni sivil özgürlükçü bir anayasası hak ederek yönetildiğini ilk 6 ayda ispatlayabiliriz. Biz öyle 4 yıl falanda demiyoruz. Ülkede demokrasiyi kurmak, sadece yeni anayasaya yapmak 6 ayımızı alır. 6 ay sonra Kenan Evren'in arkasından onun anayasasını da göndermiş oluruz."
 Demirtaş, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla güvercin uçurdu.
  
 Kaynak : AA