Demirel'den Cumhurbaşkanlığı Adayı İçin İki İsim

Demirel'den Cumhurbaşkanlığı Adayı İçin İki İsim

Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday turlarına başlayan MHP lideri Bahçeli'ye Süleyman Demirel'den iki bomba aday önerisi geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'çatı aday' için siyasi turlara başladı. Turlarına eski Cumhurbaşkanlarıyla başlayan Bahçeli, Süleyman Demirel'in de kapısını çaldı.

Demirel'e Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili fikirlerini soran Bahçeli, iki de isim önerisi aldı.

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek"

Demirel-Bahçeli görüşmesinin detaylarını bugünkü köşesine taşıyan Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Demirel'in aday önerilerini "Bir bölen'in AK Parti içine atmak istediği fitne" olarak yorumladı. 

Selvi, MHP kulislerinde konuşulanlarla ilgili ise şunları yazdı:

"MHP kulislerine kulak kabarttım. Bahçeli önümüzdeki hafta bir ismi açıklamayı planlıyor. Bundan sonraki ziyaretler MHP'nin Cumhurbaşkanı adayına destek ziyareti olacak.

MHP'de ön plana çıkan iki eğilim var.

1-CHP ile ortak aday çıkarma teklifine sıcak bakmıyorlar.

2-CHP aday çıkarsın, MHP desteklesin formülüne soğuk bakıyorlar.

CHP'nin çıkaracağı adayın seçilmesinin mümkün olmadığını belirterek, 'Eğer çatı adayı seçilecekse CHP bizim adayımızı desteklesin' görüşünü savunuyorlar.

CHP'DE İSİM ARAYIŞI SÜRÜYOR

Milletvekilleri arasında yapılan ankette Yılmaz Büyükerşen birinci sırada çıktı. Hikmet Çetin ve Mansur Yavaş ismi onu takip etti.

Hatta ve hatta CHP'nin çocuğu olan 27 Mayıs darbesinin astığı Adnan Menderes'in ismini taşıyan torunu dahi çıktı da bir tek isim çıkmadı. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Düşünün ki bir parti Cumhurbaşkanlığı için layık gördüğü isimler arasında kendi liderini saymıyor.