"DEMİREL LAF ATMANIN ÜSTADIYDI"

"DEMİREL LAF ATMANIN ÜSTADIYDI"

2014 Bütçe görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Bülent Arınç Meclis'teki küfür diyaloglarını için, "Okuyunca yüzüm kızardı" dedi.

2014 Bütçe görüşmelerinde Ak Partili Zeyid Aslan ve CHP'li Muharrem İnce'nin birbirine ettikleri küfürleri eleştirerek, "Okuyunca yüzüm kızardı" dedi. Arınç konuşmasında şunları söyledi:

"DEMİREL LAF ATMANIN ÜSTADIYDI"

Laf atma söz atma bu Meclis'in geleneğinde var. Bunlar olmasa burası çok sıkıcı olurdu.
Eskiden de insanlar laf atardı..Demirel de bunun üstadıydı. Hiç unutmuyorum bir gün kürsüde konuşurken Mustafa Taşar 'a döndü "bu ekonomi nasıl idare edilir sana anlatayım mı" diye sordu. Mustafa Taşar da "anlat" dedi. Demirel tabi taşı gediğine hemen koydu, "Ey millet, ey meclis görüyor musunuz ülkeyi nasıl idare edeceğini bilmiyor da bana soruyor."Laf atmalar olabilir ama ben hakaret hiç duymamıştım şimdiye kadar. Zeyid Aslan arkadaşımızın yaptığı çok büyük bir hata sizin yaptığınız daha küçük bir hata. Onun ki çok büyük bir hakaret. Gördüm okudum yüzüm kızardı. Bu içtüzük boşuna yazılmamış. Burada kaba yaralayıcı şeyler olmayacak. Önce bu başlattı şu başlattı tartışmasına girmeyelim.