Demir Kubbe, Direniş'in Füzelerine Karşı Başarısız

Demir Kubbe, Direniş'in Füzelerine Karşı Başarısız

Siyonist kaynaklar, Siyonist rejimin Demir Kubbe füze sisteminin Filistin direnişinin füzelerine karşı etkisizliğini bir kez daha kabul etti.

iyonist rejimin Kanal 13 askeri analisti Alvin bin David, "Hava kuvvetlerinin hava savunma sistemi, geçtiğimiz Cumartesi günü Gazze'den İsrail yerleşimlerine atılan iki füzeyi engelleyemedi." itirafında bulundu.

İsrailli askeri analist, ilk füzenin Aşdod'a ateşlendiğini ve radarların füzenin denize indiğini gösterdiği için sirenin çalıştırılmadığını ve ardından onu durdurmak için iki füzenin ateşlendiğini, bunun ise etkisiz ve yanlış gittiğini söyledi.

Siyonist analist, "10 dakika sonra, Tel Aviv'in güneyindeki Belmahim bölgesine başka bir füze atıldı. Bu sefer alarm çaldı ve füze Demir Kubbe sisteminden ateşlendi ama bu sefer bir hata yaptı ve Gazze'den atılan füze hedefi vurdu." dedi.

İsrailli analist, Siyonist rejim hava kuvvetleri tarafından Demir Kubbe'nin Filistin direniş füzelerini durdurmadaki verimsizliğinin nedenlerini bulmak için soruşturma başlattığını belirterek, "Şimdiye kadar, bu araştırma hiçbir yere ulaşmadı, ancak söylenmesi gereken şey, Demir Kubbe sisteminin hiç iyi çalışmadığıdır." diye belirtti. (RH)