Deir Yasin Katliamı Yıldönümü

Deir Yasin Katliamı Yıldönümü

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), 62 yıl önce gerçekleştirilen Deir Yasin katliamının Filistin halkını toprağından söküp atmayı amaçlayan terör devletinin barbarlığının...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), 66 yıl önce gerçekleştirilen Deir Yasin katliamının Filistin halkını toprağından söküp atmayı amaçlayan terör devletinin barbarlığının açık delili olduğunu ifade etti.

Hamas hareketi katliamın yıldönümü münasebetiyle bugün (09 Nisan Cuma) yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "Deir Yasin katliamı işgal devleti tarihinde yapılan tek katliam değildir. Deir Yasin katliamı, terör devletinin Filistin halkına karşı Tantura, Safsâf, Ebu Şuşe, Lud, Kefer Kasım, Semmu', Bahru'l-Bakar ve daha başka yerlerde işlediği cinayetler zincirinin bir halkasından başka bir şey değildir. Terör devletinin adet haline getirdiği bu cinayet mantığı bugün de devam ediyor. Daha kısa bir süre önce Gazze'ye karşı başlattığı savaşta yüzlerce masum çocuk ve kadını katletmiş binlerce kişiyi de sakat bırakmıştı."

Filistin halkını yurdundan etmek için Siyonistlerin yaptığı katliamların amacına ulaşmadığını belirten Hamas, Filistin halkının bugün toprağına daha fazla bağlı olduğunu ve işgal altındaki topraklarını kurtarmak için direnişin şart olduğuna olan kanaatinin bugün daha kuvvetli olduğunu kaydetti.

9 Nisan 1948 tarihinde Siyonist Irgun terör örgütüne bağlı militanlar sabaha karşı Kudüs yakınlarındaki Deir Yasin köyüne baskın düzenlemiş, baskından yaralı olarak kurtulabilen birkaç kişi dışında bütün köy halkını öldürmüştü. Öldürülenlerin çoğu kadın ve çocuktu. Yahudi teröristler hamile bir kadının karnını yararak karnındaki çocuğu öldürme vahşeti de göstermişti. Teröre şahit olanların anlattıklarına göre Yahudi teröristler bu baskında kadınların kulaklarını kesip, küpeleri aldıktan sonra kadınları öldürmüştü.


fiem