Debka: İsrail Saldırısı Uçuşa Yasak Bölge İçindi

Debka: İsrail Saldırısı Uçuşa Yasak Bölge İçindi

Amerikalı kaynaklar, İsrail’in Şam’ın Dimas bölgesine düzenlediği saldırının Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturmaya yönelik olduğunu öne sürdü...

İsrail istihbaratının gayri resmi sitesi olarak nitelenen Debka’nın haberine göre Amerikan askeri kaynakları, İsrail uçaklarının geçtiğimiz Pazar günü Şam yakınlarında Rusya’dan gönderilen füzeleri vurduğunu söyledi.

Haberde Rusya’dan Suriye ve Hizbullah’a gönderilen bu füzelerin Amerika’nın uçuşa yasak bölge oluşturulmasını önlemeye yönelik olduğu iddia edildi.

Habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Obama yönetimi ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması yönünde bir plan oluşturmanın eşiğinde olduğu bilgisini aldı ve İsrail uçakları tarafından Pazar günü vurulan bu füzeleri Suriye’ye gönderdi.

Debka, Kremlin’in Suriye’nin herhangi bir yerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasının ABD’nin doğrudan Suriye’nin iç işlerine karışması anlamına geldiği ve bunun Rusya’nın da Suriye yönetimini savunmak için askeri müdahalede bulunması sonucunu doğuracağı yönünde güçlü bir uyarıda bulunduğunu yazdı.

 

YDH