DEAŞ'tan Fitneyi Gazze'ye Taşıma Tehdidi

DEAŞ'tan Fitneyi Gazze'ye Taşıma Tehdidi

DEAŞ örgütü, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS)'ın, Selefi grupları baskı altına aldığını iddia ederek, 2007 yılından bu yana İsrail ablukası altında bulunan Gazze'yi Suriye'ye çevirme tehdidinde bulundu.

Al Jazeera Türk'de yer verilen habere göre, DEAŞ internete 16 dakikalık bir video yükleyerek, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS)'ı hedef alan açıklamalarda bulundu. Hamas'ın bölgedeki gücünü bitirecekleri iddiasında bulunun DEAŞ üyeleri, Hamas’ın Selefi grupları baskı altında tuttuğunu ve şeriatı yeteri kadar uygulamadığını savundu.

Suriye'deki fitne ateşini Gazze'ye taşıma tehdidi

Suriye’nin Şam kentindeki Yermuk Mülteci Kampı’nın bir bölümünü kontrol ettiklerini hatırlatan DEAŞ üyesi, burada aralarında Hamas’a bağlı bir grubun da olduğu Filistinlilerle çatıştıklarını ileri sürerek, “Yemin ederiz ki bugün Suriye’de, özellikle de Yermuk Kampı’nda olanlar, Gazze’de de olacak” diyerek, Suriye'deki fitne ateşini, 8 yıldır İsrail zulmü altında inleyen Gazze'yi taşıma tehdidinde bulundular.

Videoda, cihad denildiğinde akla ilk gelen İslami hareketlerden biri olan Hamas'a cihad dersleri vermeye çalışan DEAŞ üyesi, Hamas'ın, 2006 yılında İsrail'in içi boş bir balon olduğunu tüm Dünyaya gösteren Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah ile kordineli çalışmasına da tepki gösterdi.