Ubeyd aşireti şeyhi Malullah el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Enbar'da DAEŞ'e bağlılığını açıklayan ve 6 aydan bu yana Bağdadi ilçesinde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren yaklaşık 100 kişi aşiretten atılmıştır" dedi.
Bağdadi'de son dönemde yaşanan çatışmalarda Ubeyd aşiretinden 30 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Ubeydi, "DAEŞ bayrağı altına giren aşiret mensuplarını nerede olurlarsa olsunlar bulacak ve işledikleri suçların cezasını çekmeleri için yargıya teslim edeceğiz" diye konuştu.
DAEŞ, geçen yıl ele geçirdiği Diyala, Ninova ve Salahaddin'deki pek çok bölgeyi kaybetmesine rağmen Enbar'ın büyük bölümünü hala kontrol ediyor.
Kaynak : AA
DEAŞ Militanlarını Dışladı

Irak'ın Enbar vilayetindeki El-Ubeyd aşireti, DAEŞ'e katılan 100 civarında mensubunun dışlandığını duyurdu.
Etiketler: işid
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler



Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Tevhid Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00 | Faks : haber@tevhidhaber.com | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0000 000 00 00 | Faks : haber@tevhidhaber.com | Haber Yazılımı: CM Bilişim