DDK Madımak raporunu tamamladı

DDK Madımak raporunu tamamladı

Devlet Denetleme Kurulu Madımak'la ilgili raporu tamamladı.

DDK'nın "Madımak Olayı" raporunda, olayın"katliam" olarak nitelendirilmesi gerektiği belirtilerek, "Olayın ortaya çıkmasında, önlenememesinde ve soruşturulmasında / yargılanmasında devlete terettüp eden ağır bir hizmet kusuru bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

Raporda 'Delillerin toplanması ve muhafazasında gerekli hassasiyet gösterilmedi. İnceleme sırasında taraf olan bazı kesimlerin direnciyle karşılaşıldı. Konunun bütünlüklü olarak ele alınması hiçbir zaman gerçekleşmemiştir. 20 yıl geçmesi bazı verilere ulaşılmasında güçlük yaratmıştır'ifadelerine yer verildi. 

İşte raporun çarpıcı başlıkları: 

"Tespitler ve açıklamalar, aslında soruna ilişkin çözüm reçetelerini de göstermektedir. Tarihi tecrübe; farklılıklarımıza karşın toplumu beraber kılan unsurlar ile yürütülen siyasetlerin yarattığı sorunları ve çatışmayı görerek ve bunlardan dersler çıkararak, gerçek anlamda çoğulcu bir yaklaşımın üretilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu ise, bir yandan ortak bir tasavvurun oluşturulmasını diğer yandan da altmış yılı aşkın süredir yapılan "ayıklamalara", gerçekleştirilen "reformlara" ve açılan "demokratikleşme paketlerine" devam edilerek sistemin demokrasiye dönüştürülmesi çabalarının sürdürülmesini gerektirmektedir."