Davutoğlu'ndan Zaman'a 'Seks Skandalı' İsyanı

Davutoğlu'ndan Zaman'a 'Seks Skandalı' İsyanı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendisi hakkında Today's Zaman'da çıkan bir makaleye "bir değil, iki değil, sabrediyorum" diyerek tepki gösterdi. Yazıda, Davutoğlu'nun adı seks skandallarıyla irtibatlandırılmak isteniyordu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kanal 24 televizyonunda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Davutoğlu, "Bazı şeylere sabrediyoruz. Sabrımız yanlış anlaşılmasın, sabrımız olgunluğumuzdan ve hala bu çevrelerde vicdan sahibi insanlara duyduğumuz saygıdandır" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, "Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı'ndaki seks skandalı için özür dilemelidir" şeklindeki haberlerle isminin "seks skandalı" ifadesiyle yan yana getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Davutoğlu, İzmir'de yürütülen Casusluk davası kapsamında bazı Dışişleri Bakanlığı mensuplarının mağdur sıfatıyla ifadeye çağrıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Mağdur yani hakkında bir şeyler yazılmış, haksız bir şekilde ve onun üzerinden beni İngilizce yayında seks skandalı gibi bir lafla irtibatlandırarak özür dilemeye çağıran bir yazı yayınlanabiliyor. Bakın, bunu şimdiye kadar hiç bahsetmedim. Hiç açmadım bunu. Çünkü o topluluk içinde olup da Allah rızası için ve gerçekten büyük bir mahviyetle çalışan insanlara duyduğum saygı sebebiyle. Ve ne diyor biliyor musunuz aynı yazıda, 'nasıl Clinton Wikileaks dolayısıyla özür dilediyse Davutoğlu da bu sebeple özür dilemeli'. Benim bildiğim bir olay değil. Dışişleri mensuplarımızdan ola ki hata yapmış olan olursa, olabilir de her toplulukta olduğu gibi. Ayrıca hata yapılmamış. Bu mensuplar mağdur olarak mahkemeye çağırılmışlar. Sen bunu seks skandalı gibi son derece ahlaki bakımdan benim adımla yan yana konamayacak bir şeyi şekilde yazıyorsun ve ben buna sabrediyorum. Sonra, MİT Müsteşarımızı El Kaide şeyleriyle yan yana yazabiliyorsun veya 'şunlarla irtibatlı' diye."