Davutoğlu'ndan son dakika Cumhuriyet gazetesi açıklaması

Davutoğlu'ndan son dakika Cumhuriyet gazetesi açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi ve Hazreti Muhammed karikatürü için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. Davutoğlu karikatür için 'basın özgürlüğü değildir' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhuriyet gazetesi ve Hz. Muhammed karikatürüyle ilgili yaptığı son dakika açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Brüksel'e ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Cumhuriyet gazetesinin Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlamasıyla ilgili "Alemlere rahmet olan bir peygambere hakaret basın özgürlüğü değildir" diye konuştu.

BU BİR TAHRİKTİR!

Cumhuriyet gazetesinin karikatürleri yayınlama amacının 'tahrik' olduğunu da söyleyen Davutoğlu şunları söyledi:

"Şahsına gelebilecek bir hakareti dahi müsamahayla, sabırla karşılayabilecek olan insanlar, Hazreti Peygamber'e bir hakaret olduğunda, onu, o ölçüde karşılamayacağı açıktır. Hal böyleyken, Türkiye'de bu hassasiyet varken, birileri Hazreti Peygambere hakaret niteliği taşıyan bir karikatürü, görüşü basıyorsa burada bir tahrik vardır."

Davutoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Hele hele bu bizim şahsiyetimizden, kişiliklerimizden çok daha büyük anlam taşıyan ve alemlere rahmet olan bir Peygamber'e, şahsiyete yönelik bir hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir.

ASLA İZİN VERMEYİZ

Bu ülkede, Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz, bu çok açık ve net ilkesel tutumdur. Herkes bunu böyle bilmelidir. Bu konu ilgili basın kuruluşları nezdinde de izah edilmiştir. Şahsına gelebilecek bir hakareti dahi müsamahayla, sabırla karşılayabilecek olan insanlar, Hazreti Peygamber'e bir hakaret olduğunda, onu, o ölçüde karşılamayacağı açıktır. Hal böyleyken, Türkiye'de bu hassasiyet varken, birileri Hazreti Peygambere hakaret niteliği taşıyan bir karikatürü, görüşü basıyorsa burada bir tahrik vardır.

cumhuriyet-gazetesi-karikatur-protesto-.jpg  Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesi önünde dün gece protestolar vardı.

GELİN BİZE SALDIRIN DEMEKTİR!

Cumhuriyet gazetesi önünde alınan güvenlik önlemlerine de değinen Davutoğlu, daha önce yaşanan molotoflu saldırıları üstü kapalı şekilde hatırlatarak şunları söyledi:

"Neredeyse bize gelin saldırın diye bir karikatür basacaksınız. Güvenlik önlemleri alınır, geçmişte yaşananların yeniden yaşanmasına izin vermeyiz. Basın özgürlüğü ve hakareti ayırırız. Gerekli tedbirleri alırız. "

cumhuriyet-gazetesi-karikatur-krizi-polis-guvenlik-onlemi.jpeg