Davutoğlu'ndan PKK'ya kritik mesaj!

Davutoğlu'ndan PKK'ya kritik mesaj!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan'da düzenlediği basın toplantısında "Çözüm süreci kritik bir aşamada. Herkesin bugün daha fazla dikkatli olması lazım" mesajını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan ziyaretinin ilk gününde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili önemli mesajlar verirken, "Çözüm süreci kritik bir aşamada. Herkesin bugün daha fazla dikkatli olması lazım" dedi. 

"2013 Martı’nda verilen silahsızlanmaifadesini beklemek hepimizin hakkı" diyerek PKK'ya kritik bir mesaj veren Başbakan, "Çözüm süreci samimiyet ister. Cesaret ister. En önemlisi iyi niyet ister. Her gün “Çözüm süreci” dememiz yetmez gerekli adımların atılması gerekir" çağrısı yaptı.

"Türkiye’de her şeyin amacı demokrasidir, fikir özgürlüğüdür. Eğer bir ülkede demokrasi varsa o zaman silahlara ne ihtiyaç var" diye soran Başbakan şunları söyledi:

"SİLAHSIZLANMA İFADESİNİ BEKLEMEK HAKKIMIZ"

Türkiye’yi Suriye, Irak şartlarında dönüştürmek varsa buna teslim olmak mümkün değil. Bu anlamda biz de çözüm sürecinin kritik bir aşamada olduğunu söylüyoruz. Hükümetimiz çözüm süreci konusunda tereddütte değildir. 2013 Martı’nda verilensilahsızlanma ifadesini beklemek hepimizin hakkı"

"KİMSE BİZE EV ÖDEVİ VEREMEZ"

Demirtaş'ın 'silahsızlanma için hükümetin ev ödevleri yapması gerekiyor' açıklaması hatırlatılınca da "Hükümete kimse ev ödevi veremez. Kamu düzeni söz konusuysa TBMM’de görev yürüten bir milletvekili olarak her şeyden önce hukuk kuralları içerinde konuşması lazım. Ülkede kamu düzenini sağlamak hepimizin görevi. Her şey konuşulur bu ülkede ama birinin diğerine ev ödevi verdiği bir çerçeve oluşmaz. Yeni bir anayasaya hep beraber yürüyelim. Neden pozitif bir dil kullanmıyorlar" diye sordu. 

İÇ GÜVENLİK PAKETİ GEÇECEK

Başbakan Meclis'e gelen iç güvenlik paketiyle ilgili soruya da "İç güvenlik paketinde bürokrasiyi aşan özgürleştirici bir tavır var. Bir yanda halkın güvenliği söz konusu olduğunda molotofa bonzaiye terör mumelesi yapan AKP var, diğer yanda uyuşturucuların özgürlüğünü savunan HDP, MHP, CHP var. Bozguncu bir tavır sergileyecekse ne meclisi kilitletiriz ne de isteklerine boyun eğeriz" yanıtını verdi