Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar: Pelikan Dosyası ve Dokunulmazlıklar...

Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar: Pelikan Dosyası ve Dokunulmazlıklar...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partisinin grup toplantısında konuştu.

Dokunulmazlıklar konusu Anayasa Komisyonu'nun ikinci toplantısında yine kavga çıkmasına rağmen sonuçlandırılabilmiş ve "dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair teklif" onaylanmıştı. Geride bıraktığımız haftanın gündemini esir alan "kavga" haberleri ve yine gündeme bomba gibi düşen Pelikan dosyası ile ilgili Başbakan Davutoğlu ilk kez açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu, bugünkü grup toplantısında konuları gündemine aldı ve şunları söyledi:

PELİKAN DOSYASI

"Milletimize, bize biz yapan değerlerimize ihanet etmeyiz, edenlere de izin vermeyiz. 'Bizi yalnız bırakmayın' diyen Silopilili amcaya da, ellerini semaya açıp dua eden Bergamalı yaşlı teyze de, dünyanın dört bir yanında umudunu AK Parti'ye bağlayanlar da merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem. Herkesin kendi imtihanının yaşandığı bir dönemdeyiz. Biz sadece sağ ve sol omzumuzda dosya tutanları dikkate alırız, başka dosyaları değil. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır olması için rabbime yalvaracağım. Allah'tan korkalım, önce bu dosyalardan korkalım. Allah bizi bu millete mahçup etmesin."



DOKUNULMAZLIKLAR

"AK Parti bir dava partisidir, bir misyon hareketidir. Güçlü ve müreffeh bir ülke demektir. Muhalefetin hali ortada. Onlardan Türkiye'nin geleceği için bir katkı vereceğini beklemiyoruz. HDP ahlaksız bir şiddeti savunmaya, TBMM'de uygulamaya çalışıyor. Yönetimlerin kendilerinde olduğu şehirlere bile ihanet ediyorlar. Eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Dokunulmazlık sürecini engellemek için milletvekillerimize saldırıyorlar. Meclis çatısını kavganın, kargaşanın adresi olarak göstermek peşindeler. Ulu Cami'yi kana bulayan herkese dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar. Bunları savunanlar da bu millete ait olamaz. Yabancı unsurların maşaları olurlar. Bu maşalara gereken dersi veren, AK Parti grubumuzu yürekten tebrik ediyorum. Dün bir destan yazdınız."

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

Geçtiğimiz günderle ismine "Pelikan Dosyası" denilen bri takım yazılar internette dolanmaya başlamıştı. Bu yazılarda Erdoağan taraftarı birinin Davutoğlu ve ekibi; bunun yanında Abdullah Gül ve Binali Yıldırım gibi isimlerle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Kimin yazdığı bilinmeyen bu yazılar yayınlandığı andan itibaren sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.