Davutoğlu'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Davutoğlu'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan aldığı brifing sonrası açıklama yaptı.

Brifing sonrası Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

“Bilgi 21. Yüzyılda en kıymetli araçtır. İstihbarat eksikliklerinin olduğu ortamlarda alınan kararlar siyasi riskleri beraberinde getirir. Bizim bu yeni konjonktürde yapı değişikliğine gitme ihtiyacımız vardı. Bu büyük oranda karşılandı. Özellikle teknolojik imkanlar konusunda verilen bilgiler istihbarat teşkilatımızın gelecek yıllara hazırlanması için umut verdi.”

“Devlet istihbaratı içinde kurumlar arası eş güdüm de önem arz ediyor. Yükselen bir güç olarak Türkiye’nin istihbarat yapılanmasının da kendini yenilemesi ve reforme etmesi yönünde hükümetimizin kesin bir kararlılığı vardır ve bu alanda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır.”

İSRAİL'E SERT TEPKİ

“İsrail askerinin Mescid-i Aksa’ya girmesi tam bir barbarlıktır. İnsanlığın en kutsal mekanlarından birine yapılan bu saldırı en sert şekilde karşılık bulmalıdır. Kudüs bir barış şehri olması gerekirken İsrail’in bu tutumu sayesinde barbarlığın sergilendiği ber şehir olmuştur. Bütün Müslümanlara ve bütün dünyaya Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısında bulunuyorum.”