Davutoğlu'ndan IŞİD Yorumu; 'Ölüme Tapan Nihilistler'

Davutoğlu'ndan IŞİD Yorumu; 'Ölüme Tapan Nihilistler'

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet saldırısının IŞİD'in dinle ilgisi olmadığını gösterdiğini, örgütün ölüme tapan nihilist bir oluşum olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in tarihi mabede (Sultanahmet) bu kadar yakın saldırı düzenlemesinin kendilerinin dinle ilgilerinin olmadığını gösterdiğini, örgütün ölüme tapan ve hayatı reddeden nihilistlerden oluştuğunu söyledi.

Davutoğlu, The Wall Street Journal gazetesi için "Türkiye terör karşısında sarsılmayacak. Ülkem, potansiyelini terörün nihilizmine heba ettirmeyecek kadar büyük ilerlemeler kaydetti" başlıklı bir makale kaleme aldı.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana Türkiye ekonomisinin başarı ve istikrarla birlikte anıldığını belirten Davutoğlu, OECD'de en hızlı büyüyen ekonomi haline gelindiğini ifade etti. "Tam fonksiyonel bir demokrasi olmadan serbest ekonomi olmaz" ifadesini kullanan Davutoğlu, Türkiye'nin Esad rejiminin barbar katliamından kaçan 2.5 milyon Suriyeliyle, en fazla sığınmacıyı barındıran ülke olduğuna işaret etti.

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan saldırıya ilişkin ise şunları söyledi:

"Bu son terör saldırısı, Suriye krizi ve terörizmin küresel yükselişi karşısında koordineli uluslararası tepki verilmesi gerekliliğinin altını çizmiştir. IŞİD’in tarihi mabede bu kadar yakın saldırı düzenlemesi kendilerinin dinle ilgilerinin olmadığını göstermektedir. Bunlar ölüme tapan ve hayatı reddeden nihilistlerdir. Bir kez daha altını çizmek isterim ki, terörün ne dini, ne milliyeti ne de değer yargısı yoktur. Geçen hafta gerçekleşen barbar saldırının kurbanlarının yasını tutarken küresel terörün yayılmasına karşı kolektif kararlılığımız güçlenecektir. Türkiye, sınır ötesinde bu tehdidi yok etmek için her türlü adımı atmaya ve koalisyon ortaklarıyla beraber bu tehditle savaşmaya devam edecektir. Bir neslin potansiyelinin terörün nihilizmiyle heba olma ihtimali bağışlanamaz bir durum olurdu. Bu riski nihai olarak yok etmek, müşterek ve tarihsel sorumluluğumuzdur."