Davutoğlu'ndan  Erdoğan'a Eleştiri

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Eleştiri

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı kararına eleştiri

Davutoğlu, Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Turhan’ın eleştirisini Twitter’daki takipçileriyle paylaştı.

Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişikliğinin ardından kurumdaki başkanlık konumunun ‘çok kritik’ olduğu yorumunda bulunan Turhan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Görevden alınan ve yerine atanan kişilerden bağımsız olarak, bu değişikliğin gerçekleşme yöntemine ve zamanlamasına benim aklım ermiyor. Bunun ciddi zararlar verebileceğinden endişe ediyorum.”

Eski Başbakan Davutoğlu da Turhan’ın sözlerini retweetleyerek, son dönemde artırdığı hükümete yönelik eleştirilerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı’na taşıdığı ilk isim olan Davutoğlu, geçen hafta yaptığı sert açıklamada da AKP'nin bir kişinin partisi olmadığını söyleyerek, "Kimse bizi kitlelerin ruhundan ahlakından soyutlaya