Davutoğlu'ndan DAEŞ Operasyonu Açıklaması

Davutoğlu'ndan DAEŞ Operasyonu Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonu değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’e yönelik hava operasyonuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye bir taraftan kendi güvenliğini tahkim etmek, bir taraftandan da özgürlükçü demokrasiyi yaşatmak durumunda. DAEŞ tehdidi açık bir şekilde gündemde.

Türkiye'de demokrasi kökleşmiş ve katılımı son derece yüksek bir seçim gerçekleşmiş, temsil kabiliyeti olağanüstü, dünyada örneğine az rastlanacak yüzde 95'e çıkmış bir Meclis tablosu varken teröre, şiddete tevessül edilmesi hem bir tesadüf değildir hem de mutlaka mukabele edilmesi gereken bir tehdittir.

"EYLEMLER EŞ ZAMANLI"

Seçimin ardından yeni bir siyasi döneme hazırlanırken, Türkiye terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. PKK'nın ve DAEŞ'in eylemleri eş zamanlıdır.

Suruç'taki saldırının hedefi oradaki vatandaşlarımız değil Türkiye'dir. PKK, DAEŞ ve DHKP-C'nin saldırıları demokrasiye yönelik. Bugün başlayan operasyonlar noktasal değil, bu bir süreçtir.

"HEDEFLER YÜZDE 100 İSABETLE VURULDU"

Bu sabah itibarıyla silahlı kuvvetlerimiz aldıkları talimat çerçevesinde Suriye sınırında, Türkiye'yi tehdit etme potansiyeli taşıyan DAEŞ hedeflerini, bize arz edilen noktalar olmak üzere yüzde 100 isabetle, tam bir başarıyla ortadan kaldırmıştır.

"İKİNCİ BİR EMRE GEREK DUYULMAYACAK"

Hangi terör örgütü, kim, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına tehdit oluşturacak mahiyette yaklaşırsa ikinci bir emre gerek olmaksızın gerekli tedbir alınacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın.

"SURİYE'YE BİLGİ VERİLMEDİ"

Şam'a operasyonla ilgili bilgi verildiği haberleri doğru değildir.

"KİMİN ELİ VARSA CEZALANDIRILACAK"

Ceylanpınar'da polislerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak 35 kişi, Diyarbakır'da polisimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak da 19 kişi gözaltına alındı. Bu çerçevede kimin bu cinayetlerle ilişkisi varsa, kimin varsa bu bizim bu polislerimizin ailelerine, ülkemize borcumuzdur.

Askerlerimizin şehadetine sebep olan DAEŞ militanları dün ve bugün gerekli mukabeleyi görmüşse polislerimizi kalleşçe, alçakça şehit edenler de kesinlikle kimin eli varsa cezalandırılacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik özgürlüklerin yaşandığı bir devlettir. Ama kamu düzeninin sarsıldığı, sarsıntıya uğradığı bir ülke hiçbir zaman olmayacaktır. Özgürlükleri güvenlikle birlikte yaşamaya devam edeceğiz.

TERÖR OPERASYONLARI

37'si yabancı uyruklu 297 kişi gözaltına alındı, operasyonlar devam ediyor. İstanbul'da bir DHKP-C üyesi silahla mukabelede bulunduğu için ölü olarak ele geçirilmiştir.

"KİMSE MASKELİ VE SİLAHLI GÖSTERİYE KATILMASIN"

Türkiye'de herkes izin verilen yerde gösteri yapma hakkına sahiptir. Kimse cenazeleri bahane ederek maskeli, silahlı gösteri yapmaya kalkmasın. Kimse niye müdahale edildi diye sormasın. Tek tek tespit edilip hesaba çekilecekler.
Kimse devletin gücünü ikame edemez. Kim yapıyorsa bunlara cevap verilecek.

"10 MİSLİNİ GÖRÜR"

Bize terör örgütleri bir bedel ödetmeye kalkarsa bunun 10 mislini görür. Türkiye bunlara haddini bildirmeye muktedirdir.