Davutoğlu'dan tezkere açıklaması

Davutoğlu'dan tezkere açıklaması

Davutoğlu'dan tezkere açıklaması

İçerisinde yapımı tamamlanan hastane, okul ve spor tesisleri bulunan toplu açılışı gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu,"Irak ve Suriye tezkereleri muhtemelen yarın iki ayrı tezkere halinde meclise gönderilecek. Bütün bunlar Türkiye’de işleyen siyasi sistem içende doğal seyri içinde giden çalışmalar. Basın mensuplarımızın da sanki olağanüstü bir dönem işareti olacak algısından kaçınmalarını tavsiye ediyorum. Zaten bu tezkereler yenilenecekti. Zaten bizim sınır boyunda radikal örgütlerle ve rejim unsurlarından kaçanlar anlamında rejim unsurlarının da oluşturduğu şartlar dolayısıyla yapageldiğimiz bir mücadele sürüyordu. Şimdi şartların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde entegre bir hale getirildi"dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI BRİFİNG VERECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu ayrıca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in salı günü Bakanlar Kurulu'nda IŞİD'le ilgili brifing vereceğini açıkladı. Göç dalgalarının geldiğini ve absürde edildiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Buradan da Suruç’taki vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Orada Kobani’den gelen kardeşlerimizi ağırlama konusunda. Provakatörleri bir kere daha uyarıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlamış olduğu güven ortamına gelen o mültecilerin durumunu istismar etmesinler. Türkiye’de kamu düzeni olmasaydı, bütün güvenlik birimlerimizin sağladığı düzen olmasaydı mülteciler buraya sığınmazdı. Buradan kimsenin propakif bir sonuç çıkarmaması elzemdir” dedi.

Rejim hava kuvvetlerinin Türkmen bölgelerini tekrar bombaladığı haberlerinin ulaştığını belirten Başbakan Davutoğlu, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

HÜSEYİN AYGÜN'E "BAŞÖRTÜSÜ" TEPKİSİ

Başörtüsünün ortaöğretimde serbest bırakılmasını Twitter’dan sert bir şekilde eleştiren CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’e de tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Dikkat ederseniz Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ben cevap vermiştim. Ama o milletvekiline cevap verme tenezzülünde bile bulunmadım. Çünkü orada milletimizin inançlarına büyük bir saygısızlık var. Twett’te geçen o ifade tarzı en fazla CHP seçmenini ve CHP kadrolu bu dini ve bu ülkenin değerlerine saygılı bütün CHP kitlelerini rahatsız etmiştir. O milletvekilini, ben o CHP’li kardeşlerime ve vatandaşlara havale ediyorum. O milletvekilinin de hak ettiği cevabı onların vermesi lazım. Bu ülkede kimse insanların inançlarına hakaret edemez. Kimse haddini aşan bir şekilde açıklamada bulunamaz. Ümit ederdim ki Kılıçdaroğlu önce kendi partisi içindeki bu seslere cevap verme ihtiyacı hisseder. Bu da bir tür IŞİD zihniyetidir. O bakımdan CHP içersindeki tartışmaları yakından takip ederiz. Şuan itibaren CHP bir sınavdadır. Gerçekten oraya son dönemde seçilen milletvekilleri samimi ise, özgürlükçü milletvekilleriyse, kimleri kast ettiğim malumdur. Samimi iseler bu vekilin bu tutumuna karşı onlar seslerini yükseltsinler. Yok bu vekilin zihniyeti hakimse bir daha o CHP’lilerin bir daha Anadolu’da kolay kolay halkın karşısına çıkacak şekilde girmeleri zor olur.”