Davutoğlu'dan CHP'ye Çözüm Süreci Çağrısı

Davutoğlu'dan CHP'ye Çözüm Süreci Çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir gün erkene aldığı grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu'nun gündeminde Çözüm Süreci var. Davutoğlu, CHP'yi sürece sahip çıkmaya çağırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir gün erkene alınan Ak Parti grup toplantısında konuşuyor.

Gündeminde 28 Şubat ve Çözüm Süreci bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ana muhalefet partisini süreci sahiplenmeye çağırdı. 

Portekiz ziyaretinden dolayı erkene alınan grup toplantısında konuşan Davutoğlu şunları söyledi: 

28 Şubat saüreci üç şeyle anılmıştı yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklarla anıldı. İşte Ak Parti bu üç şeye karşı mücadele verdi. Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar. Bu yeni dönemde son kalıcı izler de siliniyor. Bu yıl TSK tankları Suriye'de yürüdü. Bu yürüyüşten birileri rahatsız oldu ve neredeyse darbe çağrısı yapıldı. MHP liderinin nasıl bir dil kullandığını gördünüz. TSK dosta güven düşmana korku veren bir kapasiteye erişecek ama hiçbir zaman TSK tankları Türkiye sokaklarında dolaşmayacak. Ssabaha kadar bu operasyonu takip etmemizden rahatsız oldular sağlıklı bir bürokrasinin Türkiye'yi nereye getirdiğini görüyoruz. Dün tank moderinazsyonları İsrail'a yaptırılıyordu şimdi ise tanklar gemiler Türkiye'de yapılıyor aramızdaki fark bu. Kararı siyasiler alır uygulamasını bürokrasi yapar. Herkes sorumluluğunu yapacak. 28 Şubat bu sefer çözüm süreci kapsamında önemli bir an yaşandı.

28 Şubat'ta birbaşka askeri darbe yaşandı bu sefer çözüm süreci hedefine ulaşma yolunda önemli bir aşamaya gelindi. Bu noktaya kolay gelinmemiştir. Bir tarafta red ve inkar politikları bir tartafta arkaik marksist örgüt. 35 bin vatandaşımızı kaybettik. Teröre ayırdığımız kaynaklar ile eğer kalkınma yapılsaydı yüz Atatürk Barajı yapılmış olacaktı. Bu politiklara bize 35 yıl kaybettirdi ama AK Parti ile kardeşliğimizi pekiştirecek adımlar gelmeye başladı. İlk atılan adım olağanüstü halin kaldırılması oldu. 2005'te sayın Başbakanımızın konuşması bir milattır. 2003'te herkesin kendi çocuğuna istediği adını verme imkanı sağlandı. İç güvenlik paketi ile isteyen bir dilekçe il adını değiştirebilecek.