Davutoğlu Yorgancıoğlu ile görüştü

Davutoğlu Yorgancıoğlu ile görüştü

Başbakan Davutoğlu Kıbrıs'ta müzakerelerin biran önce yapılmasından yana olduklarını belirterek bu alanda yapılan çalışmaları anlattı.

Başbakan Davutoğlu  Kıbrıs'ta müzakerelerin biran önce yapılmasından yana olduklarını belirterek bu alanda yapılan çalışmaları anlattı. 
Başbakan Davutoğlu, "Çağrımız açıktır, bir an önce barış, çözüm ve bunun için yoğunlaştırılmış müzakere. O olmazsa, ortak komite oluşturulması ve doğal kaynakların barışı teşvik edici şekilde kullanım için değerlendirilmesi. Ama bunların ikisine de 'hayır' deniyorsa bilinsin ki Türkiye ve KKTC'ye Doğu Akdeniz kapatılamaz. Doğu Akdeniz'in ve Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde iki toplumun da eşit hakkı vardır. Bu hakların kullanılması yönünde de hiçbir tereddüt gösterilmez" dedi.
Kıbrıs'ın kaynaklarının Kıbrıslılara ait olduğunu bir kısmın ayrıcalığa sahip olmadığını söyleyen Davutoğlu, Kıbrıs açıklarında bulunan enerji kaynaklarının adadaki iki kesimin de ortak hakkı olduğunu söyledi. 
KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu da Kıbrıs sorunun çözümünün sadec ada halkı için değil bölge için de önemli olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, sorunun çözümü için mücadele verdiklerini bu konuda Kıbrıs Rum Kesimi'nin akliselim hareket etmesini beklediklerini söyledi.