Davutoğlu: Yemen'deki Gelişmeler Kaygı Verici

Davutoğlu: Yemen'deki Gelişmeler Kaygı Verici

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde Pakistan Başbakanı Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yemen'deki Kararlılık Fırtınası Operasyonu'nada değinerek gelişmeleri kaygı verici bulduğunu belirtti.

Türkiye ile Pakistan tam bir uyum içindedir. Yemen konusunda Türkiye açıkça ortaya koymuştur. Anayasal olarak atılacak her türlü adıma destek vereceğiz.

YEMEN KONUSUNDA KAYGILIYIZ

- Türkiye olarak biz mezhep veya etnik ağırlıklı gündemin veya mezhep ağırlıklı parçalanmaların tümüne karşıyız. Bu parçalanmaların, bölgede devletlerin iç yapılarını bozduğunu, kamu düzenini sarstığını ve bölgede geniş çaplı gerilimlere ve terör tehditlerine zemin hazırladığını görüyoruz. Bu çerçevede de son dönemde özellikle de Yemen'de yaşanan gelişmeler hepimiz için kaygı verici olmuştur

NÜKLEER MÜZAKERELERE OLUMLU BAKIYORUZ

Davutoğlu, İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer uzlaşı hakkında da açıklamalarda bulundu

Türkiye olarak biz, nükleer müzakerelerde gelinen aşamayı olumlu aşama olarak görüyoruz. Herkes bu süreci daha ileri noktaya götürmek için sorumluluk içinde davranmalı ve bu konu, bölgesel istikrar bakımından da yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülmelidir.