Davutoğlu: Ya Terör Ya Barış

Davutoğlu: Ya Terör Ya Barış

Başbakan Davutoğlu, HDP’nin bir yol ayrımında olduğunu ve artık tercihini yapmasını istedi...

Seçim gezileri kapsamında Muş ve Ağrı mitingleined konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin bir yol ayrımında olduğunu ve tercihini yapmasını istedi. Muşluları Kürtçe 'Başımızın gözümüzün üstünde yeriniz var' sözleriyle selamlayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
HDP çıktı o da bütünüyle İslam dünyasının medarı iftiharı Kürt kardeşlerimizi dininden imanından koparmak için Kürt ulusalcılığı yapıyor. Din kardeşliği üzerinden ihdas edilen birliğin bozulmasına izin verir miyiz? Diyanet'le uğraşıyorlar. Malazgirt'ten gelen birliği yıkmak istiyorlar.
ZİHNİYETLERİ AYNI
HDP'nin de CHP'nin de zihniyeti aynı, milleti tarihinden koparmak istiyor. Milleti aziz kılan ortak değerlere yabancılaştırmak istiyorlar. 12 Eylül zihriyeti ne kadar yanlışsa HDP'nin zihniyeti de aynı ölçüde yanlış, baskı temellidir. CHP'nin bu otoriter zihniyeti, ulusalcı zihniyeti ile HDP'nin zihniyeti ve onun arkasındaki üst akıl Türkiye'de yeni bir tuzak içinde.
HDP YOL AYRIMINDA
Bu HDP öz Kürtçe adı altında Kürtçe'yi katletmeye kalkıyor. Birileri bu memlekette Kürt ve Türk kardeşler arasında terörü, şiddeti, baskıyı kullanıyor. HDP bir yol ayrımındadır, ya terör dilini kullanacaklar- ki 6-7 Ekim'de kullandılar- ya da barış dilini kullanacaklar. Barış içinde görüşlerini ifade edeceklerse dağdan inip her yerde barışı konuşsunlar, görüşlerini ifade etsinler ama silaha ve baskıya yönelirlerse buna ne biz ne de bu meydanı dolduran Muşlular izin verir.
ARTIK SİLAHI BIRAKIN
Bu yol çözüm süreci yoludur. Kim ne yaparsa yapsın biz yola çıktık mı kimsenin dediğine bakmayız. Çıktığımız yolu nihayete vardırırız. Bizim çözüm sürecinden anladığımız annelerin ebediyen çocuklarından ayrılmamasıdır. Annelerin ızdırap duymamasıdır. Silahları bırakın dedik. 2013 Mayıs'ında bırakacaklardı. Bırakmadılar. Niçin bırakmadılar. Bu memlekette silahlı mücadele ile bir şey elde etmek mümkün mü? Seçime gidiyoruz. Gelin özgürce yarışalım. Artık fikir özgürlüğü var. Ne istiyorsanız söyleyin. Konuşun, söyleyin ama artık silahı terk edin. Diyarbakır annelerinin acısını yüreğimde hissediyorum. Çözüm süreci partilerin değil milletin meselesidir. Her ne suretle olursa olsun başarıya ulaşacaktır.
BUNU ZUL ADDEDERİZ
Meclis görüşmelerindeki 'İstanbul'un kaderi Saray Bosna'nın kaderidir' dedim, bir HDP'li vekil çıktı 'Neden İstanbul'un kaderi Diyarbakır'ın kaderidir demiyorsunuz' dedi. Dedim ki o gafile, arkadaşa 'Bunu söylemeyi zul atlederiz' Dışarıda olan için bu söylenir içeride olan için bu söylenmez. Diyarbakır biziz, biz Diyarbakırız.
Ahmedi Hani müjdesi
Ağrı Havalimanı'nın açılışını yapan Davutoğlu, havalimanının adının 'Mem û Zîn'i yazan Kürt şair ve mutasavvıf Ahmedi Hani'nin isminin verileceğini belirtti. Partisinin Muş mitinginin ardından “ANA” uçağı ile Ağrı Havalimanı'na giden Davutoğlu, güzel bir vesileyle Ağrı'da birlikte olduklarını ifade etti. Davutoğlu, 2002'de 8 bin civarında yolcu kapasitesi olan Ağrı Havalimanı'nın şimdi 280-300 bine çıktığını belirterek, “İnşallah 3 milyon kapasiteli bir havalimanı terminaline kavuştu. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bir müjdeyi daha vereyim istiyorum, inşallah Ağrı Havalimanı'nın adını da Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı olarak bundan sonra tescil etsinler. Allah hayırlı mübarek etsin, Allah kazasız belasız etsin, güzel yolculuklara vesile kılsın” diye konuştu.
Kudüs Yahudilerin diyen duysun
Davutoğlu, bazı partilerin “Kürtleri biz temsil ederiz” dediğini belirterek, “Kürtleri Sultan Alparslan, Sultan Selahaddin Eyyübi'nin izinden gidenler temsil eder” dedi. Başbakan, “Biz tek millet derken, Sultan Alparslan'ın, Sultan Selahaddin Eyyubi'nin omuz omuza verdiği milleti kastediyoruz. Onun ordusuyla Kudüs'e yürüyen milleti kastediyoruz. Birileri duysun. 'Kudüs Yahudilerindir' diyen duysun. Aziz Kürt kardeşlerimiz, Türk kardeşlerimiz, biz Kudüs'ün İslam kimliğini yok etmek isteyenlere fırsat verir miyiz? Biz millet derken, millet-i İbrahim'i kastediyoruz, tevhidi kastediyoruz, tarihi beraberliği, birliği kastediyoruz. O anlamda hepimiz tek bir milletiz. Aynen CHP zihniyeti gibi halka baskı uygulayanlar demokrasiyi bu ülkeye getirebilirler mi, halka baskı yapanlar özgürlükten bahsedebilir mi? Geliyorlar Doğu'da baskı uyguluyorlar. Siirt'te, Van'da adaylarımıza saldırdılar. Kocaeli'nde demokrasi türküsü söylüyorlar. Bu milletin tarihiyle ilgisi olmayanlarla Batı'da miting yapıyorlar. Burada da müftü efendiyi aday yapıyorlar, siz buna prim verir misiniz?” diye konuştu.

 
Alternate Text

Mitingde “Davutoğlu Ahmet Hoca” şarkısının Kürtçe versiyonu çalındı.


Kürtçe seslendi
Davutoğlu, Muşlulara “Gerçekten olağanüstü bir misafirperverlikle bizi karşıladınız, bizden de size ser sera ser çeva…Sizin de bizim başımızın üzerimizde yeriniz var, gönlümüzde, kalbimizde yeriniz var” diye seslendi. Mitingde Ayna grubunun seslendirdiği “Davutoğlu Ahmet Hoca” şarkısının Kürtçe versiyonu çalındı.