Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Koalisyonu Görüşecek

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Koalisyonu Görüşecek

Başbakan Davutoğlu, bugün kabine toplantısından sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu ile koalisyonu görüşecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Bakanlar Kurulu toplantısında son istişareyi yaptıktan sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi bugün 18.00’de Başbakanlık Konutu’nda başlayacak. İki partinin heyetleri bugüne kadar toplam 35 saat görüştü. 10 ana başlığın yüzde 70’inde uzlaşmaya varılmış olsa da Cumhurbaşkanının yetki kullanımı, 17-25 Aralık soruşturmaları gibi zor konular hala masada duruyor.

Bugün kabinede bakanlara CHP’nin hangi önerilerinin hayata geçirilebilir olduğunu soracak olan Davutoğlu, aldığı cevaplara göre kritik görüşmenin stratejisini oluşturacak.

Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu’nun ardından saat 18.00’de CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Resmi Konut’ta buluşacak. Davutoğlu; heyetlerin anlaşamadığı konular, MYK ve Bakanlar Kurulu’nda yapılan istişareler ışığında, partisinin yaklaşımını aktaracak.

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, yarınki programını boş bıraktı. Program bugünkü görüşmeden çıkacak sonuca göre şekillenecek. Görüşme olumlu geçerse AK Parti’de son bir istişarenin yapılması ve koalisyon müzakereleri için yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. CHP ile iplerin kopması halinde ise rota MHP’ye dönecek ve MHP’den randevu istenecek. Bu çerçevede önce temas noktası olarak görevlendirilen Çalışma Bakanı Faruk Çelik MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’la, ardından Başbakan Davutoğlu Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşecek.