Davutoğlu tutuklanan öğrenciyle ilgili konuştu

Davutoğlu tutuklanan öğrenciyle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden gencin tutuklanmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, "Kim olursa olsun, Cumhurbaşkanı makamına saygı göstermesi gerekir. Bu konu, hukuki bir konu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bir gencin tutuklandığına" ilişkin soruya, "Kim olursa olsun, Cumhurbaşkanı makamına saygı göstermesi gerekir. Bu konu, hukuki bir konu" karşılığını verdi.

Davutoğlu, ATO Congresium'da, devlet koruması altındaki gençlere yönelik istihdam için kura çekim töreninde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, törendeki konuşmasında, gençlere kendi hayatından örnekler verdiği ve yetim büyüdüğünü anlattığının hatırlatılması üzerine, "İrade olduğu zaman, insan tüm zorlukları aşar ama ben çok şanslıydım ki kendi annem gibi merhamet gösteren bir anne elinde büyüdüm. Herkesin başına gelebilecek şeyler bunlar" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Hemşehriniz, 16 yaşında bir çocuk Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı. O konuyu da sormak isteriz" sözleri üzerine, Davutoğlu, "Bakın bu, bu konuyla ilgili değil, tamam mı? Kim olursa olsun, Cumhurbaşkanı makamına saygı göstermesi gerekir. Bu konu, hukuki bir konu" diye konuştu.

Davutoğlu'nun, "istihdam töreni gibi güzel bir etkinlik ile Cumhurbaşkanına hakaret eden gencin durumu arasında nasıl ilişki kurulabildiği" yönündeki sorusu üzerine gazeteci, "Gençlerle ilgili soru olduğu için tekrar yönelttim" dedi. Bunun üzerine Davutoğlu, "Gençlerin hepsine sahip çıkarız, hiç merak etmeyin" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra gençlerle sohbet etti ve bazı çocukları sevdi.