Davutoğlu  TRT'ye Konuştu

Davutoğlu TRT'ye Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu" Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MİT Müşteşarı Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Hakan Fidan, Cumhurbaşkanımızın görüşlerini biliyordu. Her bürokrat gibi kendi kararını verdi" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖRÜŞLERİNİ BİLİYORDU
Cumhurbaşkanımız Hakan Fidan ile ilgili görüşlerini bana iletti. Ben de Fidan'a ilettim. Fidan, her bürokrat gibi kendi kararını verdi. Cumhurbaşkanımızın ifadelerinde MİT Müşteşarlığı'na ve Hakan Fidan'a verdiği önem var. "

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Kamu düzeni sürecin olmazsa olmazı. Demokratik siyasetin gereği yapılmalı. Demokratik siyasetin içinde herkes her şeyi konuşabilir.

VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYORUZ
Çözüm süreci her şeyden önce silahlı mücadelenin terk edilmesi anlamına gelir. Silahların terk edilmesi; Her şeyin hukuk içinde yapılabilmesi konusunda adımlar atılmalı. 15 günde bir koordinasyon toplantısı yapıyoruz. 2013 nevruzunda verilen sözün tutulmasını bekliyoruz.

HERKES HER YERDE SİYASET YAPABİLMELİ
Halkın huzurunu bozacak hiçbir şeye izin vermeyiz. Siyasetin normalleşmesi için herkes her yerde siyaset yapabilmeli. Partiler toplumun bütününü kuşatan bir dil geliştirmeli. Ümit ederiz bu nevruz yepyeni bir bahar olur.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ DEVLET NEREDE DİYORDU
İç güvenlik paketini eleştiren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli 6-7 Ekim olaylarında devlet nerede diyordu. Eğer 6-7 Ekim olaylarının, Gezi olaylarının acı hatıraları yaşanmamış olsaydı o paket burada olmazdı. Düzenlemelerin örnekleri AB ve ABD'de var. Bu tür uygulamalar sınır aşıldığı zaman başlar.

KEŞKE FİKİR ÜRETSE DE FAYDALANSAK
İnsanları sokağa çağırıp, kaos ortamı yaratıyor. Kılıçdaroğlu, keşke fikir üretse de faydalansak. Kılıçdaroğlu'na, insanlara sokak değil sandık çağrısı yaptım.

HAKAN FİDAN'IN İSTİFASI
Ben hiçbir zaman ayaküstü açıklama yapmam. Benim gazetelere bir demecim olmadı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖRÜŞLERİNİ BİLİYORDU
Cumhurbaşkanımız Hakan Fidan ile ilgili görüşlerini bana iletti. Ben de Fidan'a ilettim. Fidan, her bürokrat gibi kendi kararını verdi. Cumhurbaşkanımızın ifadelerinde MİT Müşteşarlığı'na ve Hakan Fidana'a verdiği önem var. "

PARALEL YAPI, AK PARTİ'YE YÖNELİK BİR TEHDİT DEĞİL
Türkiye'de sistemin bir yenilenmeye ihtiyacı var. Paralel yapı AK Parti'ye yönelik bir tehdit değil, devletin bütünlüğüne yönelik bir tehdit. İslam karşıtlığı konusunda ortak tavır beklemek hakkımız."