Davutoğlu: Tezimiz yüzde 100 Başkanlık Sistemi Olmalı

Davutoğlu: Tezimiz yüzde 100 Başkanlık Sistemi Olmalı

AK Parti'nin oluşturduğu Anayasa Yazım Komisyonu'nun toplantılarına katılan Davutoğlu, önemli değerlendirmeler yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisi tarafından oluşturulan Anayasa Yazım Komisyonu'nun son iki toplantısına katıldı.

DAVUTOĞLU'NUN BAKIŞ AÇISI

Son toplantılara Anayasa Yazım Komisyonu olarak belirlenen 12 kişilik çekirdek kadronun yanı sıra bakanlar, danışmanlar, öğretim üyeleri ve anayasa uzmanları da katıldı. Üyelerin değerlendirmeleri sürerken, Başbakan Davutoğlu kendi bakış açısını ortaya koydu.

"TEZİMİZ YÜZDE 100 BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMALI"

Davutoğlu metinde, başkanlık konusunda tek önerinin yer alması, bunun da ‘tam başkanlık sistemi' olması gerektiğini söyledi. Başbakan, “Bizim tezimiz yüzde 100 başkanlık sistemi olmalı. Tartışmaları bu başlık altında yürütmeliyiz” dedi.

Bazı komisyon üyeleri, ‘Ancak komisyon görüşmeleri aşamasında diğer partilerden destek gelirse, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığının da tartışılabileceğini' dile getirdiler.

GÜNEŞ MOTEL UYARISI

Davutoğlu, referandum için gerekli 330 oyun bulunmasına ilişkin başka partilerden gelecek destek konusunda ‘yorum yapılmamasını' istedi. Bunun muhalefet cephesinde tepkiye yol açabileceğini dile getiren Davutoğlu, “Nasıl ki, kendi içimizden bir arkadaşımızın yeni anayasaya karşı çıkmasına kırılırsak, muhalefet cephesinde de bize destek verenler nedeniyle aynı kırgınlık yaşanabilir. Şimdiden bu konuları konuşmayalım. Kamuoyunda ‘Güneş Motel' olayı gibi algılanır. Bu tartışmalardan uzak duralım” dedi.