Davutoğlu özür diledi

Davutoğlu özür diledi

Başbakan Davutoğlu, Merve Kavakçı'ya yapılanları hatırlatarak, 'Bu kadına haddini bildirin' diyen başbakanın adına özür diliyorum dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başörtüsü ile TBMM'de yemin etmek isteyen Merve Kavakçı'ya yapılanları hatırlatarak, "Bu kadına haddini bildirin’ diyen bir başbakanın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla bütün kadınlardan özür diliyorum. Onun adına da özür diliyorum. Bir daha bu ülkede hiçbir başbakan hiçbir kadın için böylesine bir ifade kullanmayacaktır" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Davutoğlu, sözlerine kadınları selamlayarak başladı.
ECEVİT ADINA ÖZÜR DİLEDİ

Konuşmasında ‘yeni Türkiye’ vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu, TBMM’de Merve Kavakçı’nın başörtüsü ile yemin edemediğini hatırlatarak, “Eski Türkiye’de benim makamımda oturan bir başbakan Allah rahmet eylesin, oraya milletin oyuyla gelmiş bir kardeşimize ‘Bu kadına hakkını bildirin’ demişti. Kürsünün önüne erkekler gelmişti. O kadın milletvekili milli iradeyi temsil ediyordu. Yeni Türkiye’de bugün başı açık, başı örtülü bütün kadınlarımız onurla TBMM’ye giriyorlarsa bu AK Parti’nin kadınlara duyduğu saygının eseridir. Bugün Aydın kesilenler o zaman sus pus köşelerinde oturmuşlardı. Ama bir kadro vardı ki bunu hiç unutmadı.
Bu aşkla yola çıktı ve eski Türkiye’nin bütün kalıntılarını ayaklarımızın altına almak için yola çıktı. Halbuki Halide Edip Adıvar, İzmir işgal edildiğinde Sultanahmet meydanında halka hitap ederek, ‘Fatihlerin, Kanunilerin ülkesi istiklalsiz kalamaz’ demişti. ‘Bu toprakların üstünde şerefsiz yaşamaktansa, bu toprakların altında olmayı yeğleriz’ demişti. O kıyafetle Meclis’e gelen bir hanımefendi, özgür Türkiye Meclisi’nde tahkir edilmişti. Bu salonda el ele olan başörtülüler ve başı açıklar adına, her memleketten gelen İstanbullular adına diyoruz ki ne Meclis’te ne köyle kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecektir. Herkes istediği şekilde giyinecek, düşünecektir” diye konuştu.
Yeni Türkiye’de başörtülü kadınların da başı açıklar gibi milletvekili adayı olduğunu söyleyen Davutoğlu, 6 bin 330 kadın aday adayından bin 45’inin aday olacağını söyledi.
Kaynak : ajanslar