Davutoğlu  NATO'ya Teşekkür Ediyorum

Davutoğlu NATO'ya Teşekkür Ediyorum

Ahmet Davutoğlu NATO Askeri Komite Toplantısı için İstanbul’a gelen general ve amirallere hitap ettiği konuşmada NATO’ya “teröre karşı mücadeleye verdiği destekten ötürü” teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Askeri Komite Toplantısı için İstanbul’a gelen general ve amirallerin katıldığı akşam yemeğinde bir konuşma yaptı.

‘ÜLKE İÇİ ÇATIŞMALAR ÖN PLANDA’

Konuşmasında “Dünya'da kriz ve dönüşümlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Bugün bloklar arası çatışmaların ötesinde ülke içi çatışmalar ön planda.  Terörizm herkesi doğrudan etkileyecek bir şey” diyen Davutoğlu, Türkiye’nin “jeopolitik bir depremin ortasında” olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Türkiye 11 Eylül'den sonra Irak savaşının etkileriyle karşı karşıya kaldı. Aslında Irak'ın şu an için bölündüğünü söyleyebiliriz. Suriye konusunda geçtiğimiz 4 yıl içinde çeşitli sorunlarla karşılaştık. Mülteci konusu çözülmezse küresel bir sorun haline gelecek” diye devam etti.

'BASIN GİTTİKTEN SONRA KONUŞURUZ'

Sözlerini, “NATO’ya Türkiye’ye verdiği destekten ötürü teşekkür ederek” sürdüren Davutoğlu, “Bu desteğin devam edeceğini umuyorum. Desteğin önündeki stratejik zorlukları ise basın gittikten sonra konuşuruz” dedi.