Davutoğlu-Meşal ateşkesi görüşecek

Davutoğlu-Meşal ateşkesi görüşecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Fransa ziyaretini erteledi, Katar’a gidiyor. İsrail kabinesi Kerry'nin ateşkes önerisini görüşürken, Davutoğlu Doha'da ateşkes şartlarını Hamas lideri Halit Meşal ile görüşecek. Ziyaret, Erdoğan'ın 'İsrail samimi olursa, H

Gece saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Filistinli yetkililer ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammd El-Atiyye ile telefonla görüşen Davutoğlu, dün duyurulan Fransa ziyaretini erteledi. Katar’ın başkenti Doha’ya gitti.

Davutoğlu Doha'da
Hamas'ın ateşkes şartları var
İsrail kabinesi de ateşkesi görüşüyor
Gazze’de günlerdir süren İsrail saldırılarını sona erdirmek için diplomasi trafiğini hızlandıran Davutoğlu, Doha’da ateşkes için şartları kabul edilene kadar İsrail’in tek taraflı ateşkesini kabul etmeyeceğini söyleyen Hamas’ın lideri Halit Meşal ile görüşecek.
Doha'ya varmasının ardından Davutoğlu, tweet atarak ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptıkları telefon görüşmelerini Filistinli yetkililere aktaracağını açıkladı: Davutoğlu twitter mesajlarında "Bir kaç gündür daha da yoğunlaşan son 24 saatte ise kesintisiz süren Gazze'de ateşkes müzakereleri için Katar’dayım. Gazze'de akan kanın durması için bizimle birlikte büyük gayret sarfeden Katarlı dostlarımızla detaylı görüşmeler gerçekleştireceğim. Kahire’de, ateşkes için yoğun çaba sergileyen ABD Dışişleri Bakanı JohnKerry ile gece boyu süren temaslarımızda gelinen aşamayı burada Filistinli taraflarla ele alacağız. Amacımız Filistinli kardeşlerimize karşı işlenen acımasız saldırıların bir an önce durmasını temin etmek." dedi.