Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na 4 Dosyayla Gidiyor

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na 4 Dosyayla Gidiyor

Başbakan Davutoğlu, bugün CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla yapacağı görüşmede 4 başlığı ele alacak.

Habertürk'ün haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu görüşmeyle açık ruhuyla toplumu kuşatan, kişiselleştirilmemiş, insan odaklı bir Anayasa için süreç başlatmak istediğini söyledi.

Ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye dönen Davutoğlu, CHP ziyaretiyle ilgili, "Bu ziyaretleri düşünürken birkaç şeyi hedefledik. Birincisi yeni bir döneme başlıyoruz; bir diyalog başlatmak. Nasıl biz Başbakan olduktan sonra Azerbaycan'a gidiyoruz... Bir geleneği oluşturmak" diye konuştu.

Davutoğlu şunları söyledi:
"Gündem olarak ne var diye sorduğunuzda; yeni Anayasa, ardından ikinci olarak üzerinde durmayı arzu ettiğimiz husus iç tüzük, Meclis'i daha iyi çalıştırabilmek için... Üçüncüsü reformlar. Bizim açıkladığımız reform paketleri var, bunlarla kanaatlerini almak ve süratle çıkmasını sağlamak, çünkü herkesin kabul ettiği reformlar bunların çoğu. Bu üç konu üzerine odaklanacağız. Bir de kalıcı bir bütçeye kavuşulması için yardımcı olmalarını rica edeceğim.

Esas itibarıyla bu dört konu, tabi merkezinde yeni Anayasa hususu var. Niye yeni bir Anayasa ihtiyacı içindeyiz, çünkü 12 Eylül Anayasası toplumun bütününü kuşatan bir Anayasa olarak yazılmadı. Mümkün olan en geniş tabanda bu Anayasa'yı oluşturma ihtiyacı var. Onun için de önce muhalefet liderleri sonra da sivil toplumla sürekli temas halinde olacağım. Yani bu, bir seferde gidip ‘Biz Anayasa'yla ilgili şunu düşünüyoruz, bunu kabul eder misiniz etmezseniz ne olacak?' falan gibi bir tartışma değil."

DAVUTOĞLU-KILIÇDAROĞLU ZİRVESİ

13.00'TE HDP'den randevu talebini geri çeken Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bugün Meclis'te bir araya gelecek, yeni Anayasa için Kıılçdaroğlu'nun nabzını yoklayacak. Muhalefet ile iletişim kanallarını açık tutmak isteyen Davutoğlu, “Bunu ön görüşme kabul edelim. Süreç içinde ihtiyaç duydukça bir araya gelelim” mesajı verecek. Görüşme saat 13.00'te Kılıçdaroğlu'nun makam odasında başlayacak.