Davutoğlu: Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Cahildir

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Cahildir

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sosyal Bilimler ödül töreninde konuşuyor...

Başbakan Ahmet Davutoğlu:

Meclis'te kürsüye kitap atan o vekile acıdım. Biz yerde iki şeyi alıp öpüp başımıza koyarız. Biri ekmek, diğeri kağıt. Biri rızıktır, diğeri kelamın yazıldığı nesnedir.

İnsana en çok şey yakışan şey: Kitaptır. Kitap sizinle bütünleşir. Tüm kitaplar bir kitabı anlamak için yazılmıştır.

Bilgisiyle gurura kapılan şahıs tehlikelidir. Kitap, ahlak ve edep timsalidir. Kafamı kaldırdığımda kitap görmezsem orası benim için zindan olur.

Kitap edebi anlatır. Kitap eleştirilebilir. Gerçekten kitap dostu olan biri kimseye hakaret etmez.

"İKİ GENEL BAŞKANIN DA EVİNDE KİTAP EKSİK"

İki genel başkanın 3 gündür açıklamalarına bakıyorum: İkisinin de evinde kitap eksik onu anladım.

"SEN NE CAHİLSİN DEMİRTAŞ"

Biri Osmanlı Devlet'ini Almanya'nın kuklası olduğunu söyledi. 7 düvelin karşımıza dikildiği bir anda verilen mücadeleyi bilmemek ne büyük cehalettir. 7 düvelin emperyalist güçleri Çanakkale'de tarihe gömülmüştür.

Çanakkale kazanıldığı için Kurtuluş Savaşı verilebildi. Bu genel başkan Muhammed İkbal'i okuyabilseydi Çanakkale'yi anlardı. Osmanlı tarihi önünde hürmetle eğilirdi.

Kitabın medeniyetini anlamayanlar medeniyetin kitaba verdiği değeri anlayamazlar. Şu seçim dönemine girerken birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim.

"SENDEN ALA NANKÖR MÜ VAR KILIÇDAROĞLU?"

Anamuhalefetin genel başkanı Diyanet İşler'i Başkanına 'Nankör' diyor. Dünyanın neresinde bir siyasi parti başkanı diyanet işleri başkanına hakaret eder? Bunu söyleyenden daha nankör birisi olabilir mi? Kendisi hutbeyle, duayı karıştıran bir cehalet örneği sergiliyor. 18 Mart sabahı 253 bin hatmin duası yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı tüm şehitlerimize dua ederken Mustafa Kemal'e de dua etti. Gerçi bu genel başkan hatim ne onu biliyor mu?

"DİNE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEKSİNİZ"

Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları da dine saygı gösterecekler. Dine ve din adamlarına saygı göstermesini öğrenecekler.

Zengin kütaphanelerimiz olmasa bu ülkeyi savunacak bilinçlib bir nesil yetişmezdi.