Davutoğlu: Kılıçdaroğlu sen Ana Paralel Misin?

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu sen Ana Paralel Misin?

, -Kılıçdaroğlu'na "Sen ana paralel partisi misin?" diye sordu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları: Aziz İstanbul'a selam olsun. Rabbimizin bir kavme bir millete verebileceği en büyük nimet olan güzel İstanbul'a selam olsun. "Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni" diyen Fatih Sultan Mehmet Han'a selam olsun. Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı'nı çıkaran İstanbul'a selam olsun. İstanbul 4 yaşımda geldiğimden bu yana her bir semtiyle benim hocamdır. Onun sokaklarında yürümek bahtiyarlıkların en büyüğüdür. İstanbul zihnimizde bir ufuk, gönlümüzde bir aşktır. İstanbul'un kaderi, özü, maneviyatı, tarihi AK Parti'yi yansıtır. İstanbul tarihte tesadüfen ortaya çıkmış bir şehir değil, aynı şekilde AK Parti de konjektürel bir siyasi parti değildir. Bizi temsil eden bir partidir. Yine İstanbul tarihin akışına mührünü vurmuş bir şehirdir, AK Parti de tarihin akışına mührünü vurmuştur

 

ZİZ BABUŞÇU'YA TEŞEKKÜR

Bizi böyle gurur verici bir şekilde karşılayan bu insanlara baktığımızda bütün Türkiye'yi görüyoruz. Hakkari burdadır, Kars, Muğla, İzmir, Konya burdadır. İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Belediye Başkanlığı taşınabilir yüklerin en ağırıdır. Aziz Babuşçu'ya bu yükü 8 yıl boyunca taşığı için teşekkür ediyoruz. İstanbul bizim her zaman ak eyledi. Yeni İl Başkanı adayımızın da bu yolda kararlılıkla yürüyeceğine eminim.

AK PARTİ'NİN 7 İLKESİ

Aziz dava arkadaşlarım şimdi geliniz İstanbul'dan hareketle anlattığımız siyaset anlayışımızı İstanbul'un 7 tepesiyle simgeleştirecek 7 ilkeyi anlatalım. Birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir. Bakınız 5 ay içerisinde bütün vilayetlerimizde dolaştım. Öylesine sembolik ziyaretlerdir ki bunlar, sabah Van'da kongre yaptık, öğleden sonra Eskişehir'de. Her bir köşeye birlik mesajı ilettik. Bir tek AK Parti Türkiye'nin bütününde siyaset yapar. Türkiye'nin her yerinde milli beraberliği savunan yegane parti AK Parti.

YÜZDE 60 HEDEFİ

Çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşması gereken projemiz. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, bir daha kimse bu ülkeyi bölecek şekilde faaliyet yapamayacak. Alevi-Sünni ayrımı yapılamayacak. Kürt, Türk, Çerkez demeyecek. Allah bizimle millet bizimle İstanbul bizimle. İstanbul yeni bir destan yazmaya hazır mısın? Dimdik durmaya hazır mısın? İnşallah 7 Haziran'da yüzde 60 demeye hazır mısın? İstanbul'da birlik varsa Türkiye'nin her yerinde vardır.

"YASAKLAR KALKTI"

Başörtülüler üniversite kapılarında hakarete maruz kalıyorlardı, İmam Hatip liselerine ikinci sınıf muamelesi yapılıyordu. Gayrimüslim azınlıklar iç tehdit algılanıyordu ama AK Parti geldi ve insan onuru önemlidir dedi. Başörtü yasağını, katsayı zulmünü kim kaldırdı? Her türlü zulme önce İstanbul önce AK Parti direndi. 12 yıl içinde demokrasileşme paketleriyle büyük devrimlere imza attık. Yeni anayasa ve yeni özgürlükler için hazır mısınız? Özgürlükler nasıl kişiler için önemliyse milletler içinde önemlidir.

Gezi provokasyonlarıyla, 17-25 Aralık kumpaslarıyla, 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla kaos ortamı oluşturmak istediler. Bu provokasyonlara karşı AK Parti kadroları dimdik durdu. Ne çapulculara, ne paralel çeteye, ne de vandallara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.

NEW YORK TİMES'TA KİRLİ TUZAK

Biz milletimizle halayda beraberiz, onlarda Paralel çeteyle her türlü tuzakta beraberler. Öyle bir tuzakla karşı karşıyayız ki 7 Haziran seçimlerine giderken bütün milletimizin teyakkuzda olması lazım. Kılıçdaroğlu "İç güvenlik paketine direnin" derken aynı saatlerde ABD'de New York Times'ta paralel çetenin başı bir makale yayınlandı. Bir kampanya başlatıyorlar, Türkiye'de CHP, MHP ve HDP'ye mesaj yolluyor. AK Parti'den kurtulmak istiyorsanız, bizimle işbirliği yapın diyor. Kılıçdaroğlu da ona cevap veriyor. Her türlü provokasyonu yaparız diyor. Bu ülkede kaosa izin vermeyeceğiz. Sen ana muhalefet partisi misin? Ana paralel partisi misin?

MHP'de 6-7 Ekim olaylarında döndü bize dedi ki neden el koymuyorsunuz. Bahçeli'ye diyoruz ki adın Devlet ama neden vandallarla işbirliği yapıp İç güvenlik partisine karşı çıkıyorsun?

Ama ister Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır. Bir daha İstanbul sokaklarında kimse kriz çıkartamayacak.