Davutoğlu:  "...İnne meâl usri yusra"

Davutoğlu: "...İnne meâl usri yusra"

Davutoğlu: Biz görevde olduğumuz sürece tüm gücümüzle Suriye halkının yanındayız.

Biz görevde olduğumuz sürece tüm gücümüzle Suriye halkının yanındayız. Gün gelecek Halep'te Halid bin Velid'i ziyaret edeceğiz. Çayırlarından beraber oturacağız. Halep yerle bir edildiğinde bizim içimiz yandı.

Cenevre2 başarız oldu. Suriye halkına Cenevre'ye gelin diyenler bu işin hesabını vermelidir. O günden bu yana on binlerce Suriyeli öldü. Cenevre2'de hiçbir şekilde barış kelimesini kullanmayan Suriye yönetimi dünyayla dalga geçiyor. Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapıyor. 6.5 milyon insan yok. Suriye halkı zaten seçimini yaptı. Her etnik grubun eşit olduğu bir Suriye istiyor Suriye halkı.

Şimdi diplomaside çabalarımız devam edecek. Aylarca, yıllarca baskı yaparak dünyanın her yerinde haykırdık. Sonunda BM karar aldı.

Suriye'nin her bölgesine yardım ulaşacak. Biz dedik ki bizim bütün kapılarımız açık. 3 ay içinde 78 tıra izin verdi rejim. Bu rejim kimyasal silah kullandı cezalandırmadılar.

Dünya bu zulme sessiz. İnsanlık nesilden nesile Suriye'yi anlatacak. İnsanlar Suriye halkının kahramanlığından bahsederken bu rejimden de utançla bahsedecekler.

Gelecek şunu da yazacak. Türkiye Suriye olan kardeşliğini de yazacak. Türkiye'de doğan Nur bebek de ileride çocuklarına Türkiye'yi anlatacak.

 *Fe inne meâl usri yusra...İnne meâl usri yusra" (Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. [İnşirah Suresi 5.-6. Ayet)

Biz bütün arap ülkeriyle beraber hareket edeceğiz. Herkes sussa bile biz susmayacağız.

Halep'te verilen mücadeleyi görüyorum. Şu an Suriye'de Türkmen kardeşlerimiz geçici hükümette görev alıyor. İnşallah ilerideki hükümette de kendi kimlikleriyle yine yer alacaklar.

Yaşasın Suriye, yaşasın Türkiye... Allah bu kardeşliği bozmasın. Allah yar ve yardımcınız olsun.