Davutoğlu Görevi İade Edecek

Davutoğlu Görevi İade Edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki kritik zirveden sonuç çıkmadı. Davutoğlu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmede görevi iade edecek.

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki kritik zirveden sonuç çıkmadı.
Başbakan Davutoğlu, bugün 17:30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek. Davutoğlu bu görüşmede görevi iade edecek. Davutoğlu, bu görüşme öncesinde 14:00'te MKYK'yı toplayacak.
"Görevi iade edeceğim"
AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşme 2.5 saat sürmüştü. Görüşme sonrası Davutoğlu yaptığı açıklamada “Şu anki tablo itibariyle koalisyon ihtimalini gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor. Bana da hükümeti kurma ve ülkeyi hükümetsiz bırakmama görevi tebliğ edilmişti, bununla ilgili elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Olabilecek bütün yolları denediğime inanıyorum. Yeni bir adım atmayı gerektirecek bir tablo yok. Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.
Son gün 23 Ağustos
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 63. Hükümet'i kurmak için AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nu 9 Temmuz'da görevlendirdi. Erdoğan'ın Anayasa gereği, Davutoğlu'na hükümeti kurmak için verdiği 45 günlük süre, 23 Ağustos'ta sona eriyor.